Εγκύκλιος για το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» 2020-2021

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 16:30 Εγκύκλιος για το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» 2020-2021

Από Σεπτέμβριο φέτος τα πρώτα γεύματα λόγω παράτασης των περσινών συμβάσεων...

Οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 2020-2021, έδωσε με εγκύκλιο του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε πρώτη φάση με την παράταση των συμβάσεων παροχής ζεστών γευμάτων στους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα 2019-20» μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, το πρόγραμμα θα τρέξει στις σχολικές μονάδες που έχουν ανακοινωθεί κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2020.

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα γνωστοποιείται σε κάθε Δ/νση Π.Ε. και θα κοινοποιείται στο ΥΠΑΙΘ από τον ΟΠΕΚΑ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών/τριών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών, οι οποίοι συμπληρώνουν στην αρχή της σχολικής χρονιάς υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης και στην οποία αναφέρονται τυχόν αλλεργίες-δυσανεξίες των τέκνων τους.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και καταρτίζουν συγκεντρωτικό πίνακα με τον αριθμό συμμετεχόντων μαθητών/τριών στο πρόγραμμα, καθώς και τον αριθμό και το είδος των αλλεργιών-δυσανεξιών, βάσει των υπευθύνων δηλώσεων που έχουν συγκεντρώσει και τις οποίες οφείλουν να κρατούν στο αρχείο του σχολείου. Στη συνέχεια, αποστέλλουν το συγκεντρωτικό πίνακα στον/στους Συντονιστή/ές της οικείας Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα Διατροφής μέχρι 31 Δεκεμβρίου:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση