Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα σε Λαμιώτισσα φοιτήτρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 08:26 Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα σε Λαμιώτισσα φοιτήτρια

Ποια είναι τα τέσσερα κρούσματα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ για τη Φθιώτιδα και τα δεκαπέντε της Στερεάς...

Τέσσερα (4) νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ για τη Φθιώτιδα, στη χειρότερη, από πλευράς αριθμού νέων κρουσμάτων, ημέρα για τη χώρα μας από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Από τα 935 συνολικά νέα κρούσματα τα 887 είναι εγχώρια και τα 15 αποδίδονται στη Στερεά, καθώς έχουμε άλλα 5 στη Βοιωτία και άλλα 6 την Εύβοια.

Για τα περιστατικά της Φθιώτιδας, αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκε ότι το κρούσμα σε νεαρή κοπέλα από τη Λαμία, αντιστοιχεί σε φοιτήτρια, που όμως νόσησε στην πόλη που παρακολουθεί τα μαθήματά της για το πτυχίο της και όχι στη Φθιωτική πρωτεύουσα που έχει να την επισκεφθεί καιρό.

Επίσης τα άλλα τρία αντιστοιχούν σε άνδρες ηλικίας 22 ετών και πάνω και περιλαμβάνουν το φοιτητή και τους δύο εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ που είχαν γίνει γνωστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι άνδρες είναι περισσότεροι και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Ειδικότερα στην Εύβοια έχουμε δύο Έλληνες και μία Ελληνίδα όλοι τους από τη Χαλκίδα, καθώς και τρεις αλλοδαπούς από τις ιχνηλατήσεις στα εργοστάσια.

Το ίδιο και στη Βοιωτία, όπου έχουμε τρία περιστατικά covid-19 στη Λιβαδειά με δύο άνδρες 48 και 57 ετών, αλλά και μία γυναίκα 51 ετών που παρουσιάστηκε με συμπτώματα της ασθένειας στο Νοσοκομείο. Με πυρετό και δύσπνοια, βρέθηκε θετικός στον ιό και ένας 29χρονος από τη Θήβα, ενώ το 5ο κρούσμα είναι από το Σχηματάρι και αντιστοιχεί σε 31χρονο άνδρα.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία μέσω του ΕΟΔΥ ήρθε σε επικοινωνία και τα κρούσματα έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Θυμηθείτε το χάρτη ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση