ΛΑΡΚΟ: Ξεκίνησε ο πρώτος διαγωνισμός πώλησης του Ειδικού Διαχειριστή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 14:06 ΛΑΡΚΟ: Ξεκίνησε ο πρώτος διαγωνισμός πώλησης του Ειδικού Διαχειριστή

Στις 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Πωλούνται τα μεταλλεία Εύβοιας, Καστοριάς, Φθιώτιδας, αποθέματα μεταλλευμάτων, αγροτεμάχια και εξοπλισμός. Τέλος του μήνα και ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.

Την εκκίνηση του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ σήμανε ο ειδικός διαχειριστής.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θέτει ως χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των αιτήσεων την 8η Ιανουαρίου του 2021.

Συύμφωνα με το euro2day.gr τα περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν σε διαγωνισμό είναι εκείνα που έχουν περιέλθει στον Ειδικό Διαχειριστή, όχι δηλαδή στο δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ).

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόσκληση, στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνονται:

1. Παραχωρήσεις μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των Μεταλλείων Ευβοίας και συγκεκριμένα ιδιόκτητες οριστικές και μισθωμένες ιδιωτικές παραχωρήσεις αλλά και μισθωμένες δημόσιες παραχωρήσεις στην περιοχή Βρυσάκια Εύβοιας.

2. Μεταλλεία Καστοριάς και συγκεκριμένα ιδιόκτητες οριστικές παραχωρήσεις.

3. Μεταλλεία Φθιώτιδας (περιοχή Άγιος Ιωάννης και συγκεκριμένα ιδιόκτητες οριστικές και μισθωμένες ιδιωτικές παραχωρήσεις.

4. Αποθέματα μεταλλευμάτων (δυνητικά και μη).

5. Αγροτεμάχια στην περιοχή Λάρυμνας (Φθιώτιδα) και στην Εύβοια.

6. Κινητός και λοιπός εξοπλισμός στην περιοχή Λάρυμνας (Φθιώτιδα).

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με σκοπό να προεπιλεγούν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού αφορά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος του μήνα και το ΤΑΙΠΕΔ θα δημοσιεύσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, δηλαδή του μεταλλευτικού συγκροτήματος της Λάρυμνας και των μεταλλείων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com