Λαμία: Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 14:12 Λαμία: Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό

Γεμίζει ασφυκτικά και το πέτρινο κτίριο στο νοσοκομείο Λαμίας από ασθενείς με κορωνοϊό…

Δεν τα κατάφερε ο 83χρονος Ρομά που εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας την Κυριακή (30/11) και κατέληξε από την επικίνδυνη ασθένεια τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανεβάζοντας στα έξι, το συνολικό αριθμό των θυμάτων από Covod, στην περιοχή μας.

Ο 83χρονος είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και είχε πρόσφατα χειρουργηθεί.

Νωρίτερα, ένας ακόμη ηλικιωμένος Λαμιώτης, που δεν νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή από ανακοπή, έχοντας διαγνωσθεί με κορωνοϊό.

Δύσκολα τα πράγματα στο "Πέτρινο"

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας μπορεί να είναι ελεγχόμενη, δεν παύει όμως να είναι πιεστική, καθώς τα σοβαρά περιστατικά αυξάνονται και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποδεικνύεται στην πράξη ότι δε φτάνει. Φυσικά έχουμε καταγράψει τις προκηρύξεις για την μόνιμη πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, όμως οι διαδικασίες παρά τις εξαγγελίες αποδεικνύονται μακροχρόνιες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι προκηρύξεις καταλήγουν χωρίς ενδιαφερόμενους.

Γεγονός είναι ότι το ίδιο σχεδόν προσωπικό που λειτουργούσε πριν από οκτώ μήνες προσπαθεί να ανταπεξέρθει στις νέες, σχεδόν πολεμικές, συνθήκες. Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή λειτουργούν 8 κρεβάτια κανονικής ΜΕΘ και 11 ΜΕΘ covid, ενώ στο πέτρινο κτίριο το οποίο λειτουργεί σαν κλινική κορωνοϊού οι ασθενείς έφτασαν τους 47!

Πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι πολλοί αναγνώστες επικοινώνησαν με το LamiaReport γιατί δεν μπορούν να ενημερωθούν για τους συγγενείς τους που βρίσκονται στο πέτρινο κτίριο.

Μετά τη διατύπωση των παραπόνων των συγγενών των ασθενών, ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, μας ενημέρωσε ότι κάθε απόγευμα από τις 6-8, γιατρός θα ενημερώνει τηλεφωνικά τους συγγενείς για την κατάσταση υγείας των αγαπημένων τους προσώπων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση