Διασωληνωμένοι ασθενείς από Θεσσαλία έρχονται στη νέα ΜΕΘ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 08:00 Διασωληνωμένοι ασθενείς από Θεσσαλία έρχονται στη νέα ΜΕΘ Λαμίας

Γέμισαν τα τρία από τα πέντε νέα κρεβάτια…

Συνεχίζεται η πίεση του συστήματος υγείας από τις νέες εισαγωγές περιστατικών covid-19 σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι το Νοσοκομείο Λαμίας «εγκαινίασε» τη λειτουργία πέντε νέων κλινών αξιοποιώντας δωρεές όπως αυτή του Δήμου Λαμιέων και άλλων εταιρειών, καθώς και των εφεδρειών που υπήρχαν ώστε να δώσουν έστω και αυτές τις λίγες λύσεις σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται διασωλήνωση και εντατική παρακολούθηση.

Μέσα σε ένα 24ωρο τα δύο από τα πέντε κρεβάτια είχαν καλυφθεί από ισάριθμα βαριά περιστατικά από Αταλάντη και Καρπενήσι. Δυστυχώς ο πρώτος, ένας 83χρονος Ρομά από την Αταλάντη κατέληξε. Αυτό ήταν το δεύτερο καινούριο περιστατικό covid που ζήτησε βοήθεια στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με έναν ακόμη 71χρονο από τη Λαμία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται διακομιδές από όμορους νομούς. Πιο συγκεκριμένα στις νέες κλίνες της ΜΕΘ covid Λαμίας, νοσηλεύεται πλέον και ένας 78χρονος από Καρδίτσα, ενώ από τη Λάρισα είναι ένας ακόμη 73χρονος, βαρύ περιστατικό κορωνοϊού. Στον ίδιο χώρο νοσηλεύεται από τη Δευτέρα και ένας 50χρονος από χωριό της δυτικής Ευρυτανίας που διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και κρίθηκε η διακομιδή του σε ΜΕΘ.

Σημειώνουμε ότι στην άλλη ΜΕΘ κορωνοϊού της Στερεάς Ελλάδας, αυτή της Χαλκίδας είναι κατειλημμένα και τα 10 κρεβάτια που είναι έτοιμα και λειτουργούν, ενώ σύντομα αναμένονται άλλες δύο κλίνες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση