Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 12:58 Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ)

Για την προγραμματική περίοδο 2021 - 2025. Πανεπιστήμιο Στερεάς και Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας μέσα σε αυτό...

Τίθεται σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το σχέδιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025.

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης «ΠΠΑ», είναι μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, «ΕΠΑ» όπως μετονομάζεται το σημερινό «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» και περιλαμβάνει το κομμάτι που αφορά τα έργα στην Περιφέρεια που θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους.

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025, έχει προϋπολογισμό 259.000.000 ευρώ καθαρών πιστώσεων με δικαίωμα υπερδέσμευσης και τα κονδύλια να κατανέμονται ως εξής:

Στο σχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση, αναλύονται σημαντικές παράμετροι, όπως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, οι επιπτώσεις της πανδημίας και άλλες. Αποτυπώνονται επίσης οι αναπτυξιακοί στόχοι για τη Στερεά Ελλάδα, που προγραμματίζεται ή διεκδικείται να υλοποιηθούν μέσα από το ΠΠΑ, ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας και της Πολιτείας, όπως το ΕΣΠΑ, το ΠΑΑ, το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ενδεικτικά:

- Η υλοποίηση των βασικών οδικών αξόνων (Λαμία – Καρπενήσι, οριζόντιος και διαμήκης άξονας Εύβοιας, Διαγώνιος άξονας Φωκίδας, ανατολική παράκαμψη Θηβών).

- Η ΟΧΕ Ασωπού και το ΒΙΟΠΑ Οινοφύτων

- Η πολυεπίπεδη και διασυνδεδεμένη με όλους τους αναπτυξιακούς τομείς περαιτέρω στρατηγική ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών τόπων των Δελφών και Θερμοπυλών.

- Η περαιτέρω ανάπτυξη ακαδημαϊκού και ερευνητικού οικοσυστήματος μέσα από την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

- Η ανέγερση νέου Διοικητηρίου και νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.

- Η υλοποίηση έργων του masterplan του Λιμένα Χαλκίδας.

- Τα στρατηγικά έργα πρωτογενούς τομέα σε Κωπαΐδα, Σπερχειό κλπ.

Δείτε τι δήλωσε με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com