Ανθήλη, Λαμία και Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού στη λίστα του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 09:17 Ανθήλη, Λαμία και Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού στη λίστα του ΕΟΔΥ

Προβληματίζει η Βοιωτία - Στα 13 τα κρούσματα η Εύβοια και συνολικά 57 στη Στερεά…

Στους Ρομά που μένουν στην Ανθήλη και βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 στα rapid test που έγιναν την Πέμπτη, είναι τα 16 από τα 19 νέα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ για τη Φθιώτιδα στο χάρτη της 8ης Ιανουαρίου.

Πρόκειται για οκτώ άνδρες ηλικίας από 24 έως 51 ετών και οκτώ γυναίκες από 17 έως 51 ετών. Επίσης στη λίστα είναι δύο άνδρες από τη Λαμία με τον έναν να δουλεύει στο ΕΚΑΒ και μία 24χρονη από τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού.

Προβληματίζει η Βοιωτία

Δεν πέρασαν απαρατήρητα τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία της Βοιωτίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο νομός της Στερεάς έχει επισήμως καταγράψει 126 κρούσματα μέσα στο 2021, εκ των οποίων τα 25 στον τελευταίο χάρτη και αναφέρθηκε ξεχωριστά στην παρουσίαση του υφυπουργού.

Από τα νέα κρούσματα τα εννέα εντοπίζονται στην Αλίαρτο και είναι πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Μάλιστα μία 93χρονη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Οι ηλικίες τους από 21 μέχρι 93 ετών. Πέντε ακόμη εντοπίζονται στη Θήβα, ένας νεαρός 17 ετών και τέσσερις ηλικιωμένοι άνω των 79 ετών τρεις γυναίκες και ένας άνδρας. Τρία κρούσματα έχει η Λιβαδειά, 55χρονος, 72χρονη και 80χρονη. Δύο νέα περιστατικά χρεώνονται και στο Σχηματάρι σε γυναίκες 56 και 64 ετών. Τέλος από ένα κρούσμα έχουν Άγιος Γεώργιος (νοσηλεύεται στο ΓΝ Λιβαδειάς), Δερβενοχώρια, Κόκκινο, Μορίκι, Οινόφυτα και Πυρί.

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και στην Εύβοια (13 αντί για 10 που έδωσε αρχικά ο ΕΟΔΥ) με δύο οικογένειες σε Ιστιαία και Νέα Αρτάκη να νοσούν συνολικά έξι άτομα (πατέρας με τους δυο γιους του στην πρώτη περίπτωση και ηλικιωμένο ζευγάρι με την κόρη του στην άλλη περίπτωση). Τέσσερα περιστατικά στη Χαλκίδα σε 48χρονο, 55χρονο, 61χρονη (αλλοδαπή) και 83χρονη και τέλος τρία στα Ψαχνά, 17χρονη, 33χρονη και 36χρονος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση