Τι έδειξε η νέα δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στην Αταλάντη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 18:34 Τι έδειξε η νέα δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στην Αταλάντη

Παραβρέθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης που ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ για την πορεία της πανδημίας στο Δήμο Λοκρών…

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε σήμερα Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στη διενέργεια rapid test Covid-19 με τη μέθοδο drive through testing και χωρίς ραντεβού στον περιφερειακό δρόμο της Αταλάντης.

Υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή από 183 πολίτες με δύο (2) να βγαίνουν θετικοί στον ιό.

Αυτή ήταν η 6η δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου (στους δρόμους ή το δημαρχείο), από τις οποίες έχουν προκύψει 14 μολύνσεις σε σύνολο 950 δειγμάτων. Οι 12 από αυτές έχουν ανιχνευθεί τις τελευταίες 18 ημέρες. Στο σύνολο έχουν γίνει 4.309 τεστ στο Δήμο από ΕΟΔΥ (κυρίως) και Περιφέρεια και έχουν προκύψει 194 κρούσματα (ποσοστό θετικότητας 4,5%)

Στην τελευταία δειγματοληψία συμμετείχαν αιρετοί και εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών, καθώς επίσης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί από το Δήμαρχο Αθανάσιο Ζεκεντέ αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Λοκρών ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στη διαδικασία δειγματοληψίας καθώς και το κινητό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας για τη σημερινή δειγματοληψία.

«Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη σταθεροποίηση της διασποράς του ιού στο Δήμο μας και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί μπορούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε με την κοινή προσπάθεια όλων μας να αποκατασταθεί η υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση