Η συγκινητική αφιέρωση του Στέφανου Τσιτσιπά στη γιαγιά του που κηδεύτηκε το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:47 Η συγκινητική αφιέρωση του Στέφανου Τσιτσιπά στη γιαγιά του που κηδεύτηκε το απόγευμα
Η γιαγιά του Στέφανου Τσιτσιπά κηδεύτηκε στο Προάστιο Καρδίτσας - Έφυγε από τη ζωή πέντε λεπτά πριν την έναρξη του τελικού στο Roland Garros όπου ο Έλληνας τενίστας κόντραρε στα ίσια τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία της αγαπημένης γιαγιάς του Στέφανου Τσιτσιπά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο Καρδίτσας. Η γιαγιά του Έλληνα τενίστα έφυγε από τη ζωή πέντε λεπτά πριν την έναρξη του τελικού του Roland Garros όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντραρε στα ίσια τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς την αποχαιρέτησε ιδιωτικά. Σημειώνεται πως η 86χρονη γιαγιά του Έλληνα πρωταθλητή τον Ιανουάριο του 2019 είχε συγκινήσει καθώς είχε δηλώσει πως «είμαι τυφλή και δεν μπορώ να καμαρώσω τον εγγονό μου».

Ωστόσο, παρά τον ιδιωτικό αποχαιρετισμό το στεφάνι από τον Ελληνα πρωταθλητή ξεχωρίζει με το συγκινητικό του αντίο στη γιαγιά του, την πρωταθλήτρια της ζωής, όπως την χαρακτηρίζει.  


«Γιαγιά μου Σταυρούλα πρωταθλήτρια αφοσίωσης και πίστης, πρωταθλήτρια θάρρους, πρωταθλήτρια ζωής. Είσαι η πρώτη της καρδιάς μου, αγαπημένη μου γιαγιά, πάντα θα εμπνέεις στο δρόμου μου, καλο ταξίδι στην αιωνιότητα, ο εγγονός σου, Στέφανος», έγραφε το στεφάνι που της αφιέρωσε.

 

 

 

 

Η συγκινητική ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά λίγο μετά τον τελικό του Roland Garros:

«Η ζωή δεν είναι πάντα να κερδίζεις ή να χάνεις. Είναι να απολαμβάνεις κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής είτε είσαι μόνος σου ή με άλλους. Ζώντας μια ζωή που έχει νόημα, χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις για νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ η πολυαγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία της να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλους ανθρώπου που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι όπως εκείνη σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτή και μόνο σε αυτή. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν».

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση