Λαμία: Κατέληξε ασθενής στη ΜΕΘ Κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 07:26 Λαμία: Κατέληξε ασθενής στη ΜΕΘ Κορωνοϊού

Τέσσερις θάνατοι μέσα σε εννέα μέρες…

Μπορεί οι νοσηλείες σε αριθμό να μη θυμίζουν σε τίποτα το 2ο ή το 3ο κύμα της πανδημίας, ωστόσο οι συμπολίτες μας που νοσούν βαριά από κορωνοϊό είναι αρκετοί και δυστυχώς μέσα στο Σεπτέμβριο είχαμε και απώλειες.

Το απόγευμα της Παρασκευής (17/9) έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 82χρονου από χωριό του Δήμου Μακρακώμης, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 12 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ Κορωνοϊού. Είχε εισαχθεί δύο μέρες νωρίτερα στην Κλινική ήπιας νοσηλείας στο Πέτρινο κτίριο και πολύ γρήγορα η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Αντιμετώπιζε κι άλλα προβλήματα υγείας και τελικά δεν τα κατάφερε.

Αυτός είναι ο 4ος θάνατος μέσα στο Σεπτέμβριο στο Νοσοκομείο Λαμίας και ο πρώτος στη ΜΕΘ Covid από τις 29 Ιουνίου!

Όλες αυτές τις 80 ημέρες από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας κατάφεραν να βγουν νικητές και να πάρουν εξιτήριο 11 άτομα. Ο τελευταίος ασθενής που νίκησε τον κορωνοϊό είναι μια 58χρονη από τη Λοκρίδα που έδωσε μάχη με τον ιό για 33 ημέρες (είχε εισαχθεί ανήμερα της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο). Αρνητικοποιήθηκε και πλέον έχει μεταφερθεί στην Πνευμονολογική Κλινική.

Πίσω στη ΜΕΘ όμως παραμένει η 89χρονη μητέρα της που είχε διασωληνωθεί έξι ημέρες μετά από την κόρη της, έχοντας και αυτή σοβαρότατες επιπλοκές από τον κορωνοϊό.

Στη ΜΕΘ Covid παραμένουν ακόμη τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, με τις ηλικίες τους να είναι από 43 έως 54 ετών, όλοι ανεμβολίαστοι.

Τέλος στο Πέτρινο κτίριο οι ασθενείς είναι εννέα με ηλικίες από 49 έως 90 ετών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση