Φθιώτιδα: Υπό κατάληψη δύο Λύκεια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 09:43 Φθιώτιδα: Υπό κατάληψη δύο Λύκεια

Θέματα covid, καθαριότητας και εγκαταστάσεων τα κυριότερα αιτήματα…

Ποδαρικό με καταλήψεις και τη νέα εβδομάδα σε σχολεία της Φθιώτιδας, με το 1ο ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Μακρακώμης να κλείνουν από μερίδα μαθητών.

Ωστόσο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με τηλεκπαίδευση από τις 10:00’ το πρωί με απουσία για όποιον δε συνδεθεί στην πλατφόρμα webex.

Βασικά αιτήματα στο 1ο ΕΠΑΛ, θέματα covid, καθαριότητας και εγκαταστάσεων, ενώ κτιριακά προβλήματα σύμφωνα με πληροφορίες επικαλούνται και οι μαθητές του ΓΕΛ Μακρακώμης.

Ειδικότερα, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ διαμαρτύρονται γιατί υπάρχουν τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε συμμαθητές τους, εκτός από εκπαιδευτικούς και με τη διά ζώσης εκπαίδευση θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά κυρίως τους ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν στο σπίτι.

Επιπλέον στο 1ο ΕΠΑΛ, υπάρχει το θέμα καθαριότητας και ειδικά των τουαλετών, πρόβλημα που σύμφωνα με τα παιδιά υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να λύνεται ουσιαστικά μετά από κάθε παρέμβαση. Ειδικά για το κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ, παρά τις παρεμβάσεις που έκανε ο Δήμος, τα προβλήματα παραμένουν πολλά εξαιτίας της αρχικής κατασκευής του, προβλήματα που πολλαπλασιάστηκαν από την κακή συντήρηση προηγούμενων ετών.

Στο 1ο ΕΠΑΛ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (4/10) η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Δήμητρα Τσιάκα με την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Αικατερίνη Καλογήρου, ζητώντας να μάθουν τα αιτήματά τους. Όπως εξήγησε, στο κομμάτι που μπορεί να βοηθήσει η Διεύθυνση είναι πρόθυμη να επέμβει, παρακάλεσε όμως πριν φτάνουν σε ενέργειες που εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία να εξαντλείται η δυνατότητα του διαλόγου, καθώς όλοι τους εργάζονται και ενδιαφέρονται για το καλό τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση