Οι «καλλιεργητές» ξέφυγαν με τη μηχανή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 08:06 Οι «καλλιεργητές» ξέφυγαν με τη μηχανή

Ντου της αστυνομίας σε φυτεία με 125 δενδρύλλια και σύλληψη μιας αλλοδαπής…

Επιχείρηση του ΑΤ Διρφύων - Μεσσαπίων σε παραποτάμια δασική περιοχή της Τριάδας Ευβοίας, έφερε ως αποτέλεσμα την εκρίζωση 125 δενδρυλλίων κάνναβης, την ταυτοποίηση των στοιχείων των αλλοδαπών καλλιεργητών της και τη σύλληψη μιας συνεργού τους.

Ειδικότερα μέρος της φυτείας με 20 δενδρύλλια εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης (5/10) στην ανωτέρω περιοχή, η οποία τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Το σημείο προσέγγισε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας της συλληφθείσας, όπου επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί και στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το όχημά τους σε δασικό σημείο, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα και κατασχέθηκε μαζί με ένα κράνος που έφεραν.

Σε διαδοχικά σημεία στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν κι άλλα 105 δενδρύλλια κάνναβης (σύνολο 125) σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 1,5 έως 3 μέτρων.

Από το χώρο επιπλέον κατασχέθηκαν τρία (3) πλαστικά δοχεία, πρόσφορα για το πότισμα των δενδρυλλίων, ενώ από την οικία της συλληφθείσας κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων, σχηματίζοντας δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών (καλλιέργεια),ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση