Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος νέος Διοικητής ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 08:22 Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος νέος Διοικητής ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας

Παραμένει Διοικητής Φθιώτιδας ο Ανδρέας Μωράτης. Στη Βοιωτία ο Σίμος Αποστόλου, στη Φωκίδα ο Λουκάς Μούτσελος.

Μετά την αλλαγή Συντονιστή στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας με την έλευση του Υποστράτηγου ΠΣ Δημήτριου Καρασαββίδη στη θέση του Κωνσταντίνου Παχίδη που αποστρατεύτηκε, είχαμε αλλαγή και στον επικεφαλής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, στη θέση του Αρχιπύραρχου Νικόλαου Μπάλση που ανέλαβε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έρχεται στη Στερεά, ο μέχρι πρότινος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Ο νέος Διοικητής ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας, στο βιογραφικό του έχει επίσης τη διοίκηση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, την 1η ΕΜΑΚ, τη διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Αθηνών, την Π.Υ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, την Π.Υ. Κέρκυρας, τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ως διοικητής στους αγώνες Special Olympics (Αθήνα 2011), τις Π.Υ. Μεσσηνίας (από όπου είναι και η καταγωγή του και συγκεκριμένα από την Βρωμόβρυση Αρφαρών), καθώς και τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ως διευθυντής.

Οι διοικητές των 5 νομών της Στερεάς

Αλλαγές όμως έχουμε στους 4 από τους 5 νομούς της Στερεάς Ελλάδας, καθώς μόνο στη Φθιώτιδα δεν αλλάζει ο Διοικητής. Ο Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης παραμένει επικεφαλής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας για 3ο χρόνο, προκειμένου να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του.

Λαμιώτες όμως θα είναι οι διοικητές σε Βοιωτία και Φωκίδα. Στη ΔΙΠΥΝ Βοιωτίας αναλαμβάνει ο Πύραρχος Σίμος Αποστόλου που μετακινείται από τη ΔΙΠΥΝ Εύβοιας προκειμένου να καλύψει το κενό που αφήνει ο Ιωάννης Ζαμάνης που προήχθη σε Αρχιπύραρχο και ανέλαβε την ΠΕΠΥΔ Ανατολικής Αττικής.

Στη ΔΙΠΥΝ Φωκίδας στη θέση του επίσης Λαμιώτη Αντώνη Μίχα που αποστρατεύθηκε ως Αρχιπύραρχος, αναλαμβάνει ο Πύραρχος Λουκάς Μούτσελος που μετακινείται από τη ΔΙΠΥΝ Αχαΐας.

Στη ΔΙΠΥΝ Εύβοιας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Διοικητής των ΠΥ Χαλκίδας Περικλής Κουλκουβίνης που προήχθη σε Πύραρχο.

Παρόμοια κατάσταση και στη ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας, όπου αποστρατεύθηκε ο Σταύρος Φακίτσας και αναλαμβάνει Διοικητής νομού ο Στέργιος Φυσέκης που προήχθη σε Πύραρχο και αφήνει τη διοίκηση της Π.Υ. Καρπενησίου.

Τέλος το βαθμό του Πυράρχου φέρει πλέον και η μέχρι πρότινος Διοικητής των Π.Υ. Λαμίας Σταυρούλα Μπονέ, η οποία αναλαμβάνει τη Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στη Σάμο. Μένει να ανακοινωθεί αν τη Διοίκηση των Υπηρεσιών της Λαμίας θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής Αντιπύραρχος Σωτήριος Σβερδίλας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση