Λαμία: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 08:00 Λαμία: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας

Συμμετείχαν φορτηγά τρακτέρ, λεωφορεία και ταξί που έκλεισαν για αρκετή ώρα το κέντρο της πόλης…

Στους δρόμους βγήκαν την Τετάρτη 6 Απριλίου, εργάτες, επαγγελματίες, έμποροι, αυτοκινητιστές, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία, που κήρυξαν οι Τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια που μαστίζει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων και πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Διάκου στη Λαμία, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης μαζί με φορτηγά, τρακτέρ, λεωφορεία και ταξί των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην απεργία.

Την κεντρική ομιλία είχε η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Σοφία Ανεστοπούλου, ενώ αγωνιστικούς χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μπέλλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κώστας Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Ανδρέας Κορέντζελος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Λαμίας και Κέντρων Υγείας Βαγγέλης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Συλαίος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Λαμίας Απόστολος Αγγελακόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Το «παρών» έδωσαν πολλοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, ανάμεσά τους ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, οι πρώην Βουλευτές Νίκος Τσώνης, Αποστόλης Καραναστάσης και Θανάσης Μιχελής, εκ μέρους του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, που απουσίαζε στην Αθήνα, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός, οι πρώην δήμαρχοι Νίκος Σταυρογιάννης και Νίκος Λιόλιος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολλών φορέων και συλλόγων.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ για αρκετή ώρα λόγω και της παρουσίας των οχημάτων των επαγγελματιών έκλεισαν οι δρόμοι με την επίβλεψη των ανθρώπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Μέσω της πλατείας Πάρκου και της πλατείας Λαού και στη συνέχεια μέσω των οδών Καραϊσκάκη, Καζούλη και Υψηλάντη, έφθασαν στο κτίριο της Περιφέρειας όπου τους περίμενε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. Η Πρόεδρος του ΕΚΠΕΦ του παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους ζητώντας να τα μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση