Τι ζητά ο Σύλλογος Γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας από την Υφυπουργό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 13:24 Τι ζητά ο Σύλλογος Γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας από την Υφυπουργό

Υπόμνημα - αίτηση κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας στην Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, για το θέμα της επέκτασης του θεσμού του ατομικού βοηθού ΑμεΑ και της δημιουργίας δομής δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο του υπομνήματος που κατατέθηκε στην Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου:

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΙΤΗΣΗ

Του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας περί της επέκτασης του θεσμού του ατομικού βοηθού ΑμεΑ και της δημιουργίας δομής δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης

 

Αξιότιμε κα Υφυπουργέ,

Τονίζουμε αρχικά ότι θεωρούμε θετικότατο και ιδιαίτερα χρήσιμο βήμα τη θέσπιση του ατομικού βοηθού ΑμεΑ, γεγονός που υπήρξε χρόνιο αίτημα των Συλλόγων πανελλαδικά. Ωστόσο, η πιλοτική του εφαρμογή μόνο στην περιφέρεια Αττικής και για δύο χρόνια μας προκαλεί απογοήτευση και ανησυχία, γιατί για άλλη μια φορά η υπόλοιπη επικράτεια και η επαρχία μένει εκτός. Άραγε μπορούμε να έχουμε μια απάντηση για το τι θα συμβεί μετά από τα δύο αυτά χρόνια; Δεν θα έπρεπε ενδεικτικά να συμπεριληφθούν και άλλες περιοχές εκτός Αθηνών σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα;

Ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε να ενταχθεί στο θεσμό και η Στερεά Ελλάδα, η οποία καθώς γνωρίζετε είναι γενικά πάμφτωχη σε δομές ΑμεΑ.

Επίσης, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας και το αίτημά μας που προωθούμε από το 2018 για δημιουργία δομής δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης. Επανειλημμένα έχουμε υποβάλει το αίτημά μας και έχουμε συναντηθεί με φορείς του Υπουργείου Παιδείας και της Ειδικής Αγωγής, ενώ παράλληλα έχουμε υποβάλει και μοντέλο της δομής, όπως αυτή λειτουργεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτή η δομή, όπως μας ειπώθηκε, μπορεί να λειτουργήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της προστατευόμενης εργασίας για όσα άτομα - κατόπιν αξιολογήσεως - είναι σε θέση να εργασθούν.

Η λειτουργία αυτής της δομής αποτελεί, άλλωστε, δέσμευση του ελληνικού κράτους σύμφωνα με το Νόμο 4074, με τον οποίο η ελληνική πολιτεία επικυρώνει αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κυρία Υφυπουργέ, μέχρι σήμερα έχουμε λάβει σωρεία υποσχέσεων χωρίς να υπάρχει καμία πρόοδος σχετικά με αυτό το θέμα, το οποίο αντιλαμβάνεσθε ότι είναι η ελπίδα μας για το μέλλον των παιδιών μας και την επιβίωσή τους, όταν εμείς δε θα είμαστε πια σε θέση να τα στηρίξουμε.

Το παρόν υπόμνημα κατατίθεται στο πλαίσιο της ημερίδας για τα ΑμεΑ, καθώς δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να σας υποβάλλουμε τα αιτήματα και τις απόψεις μας δια ζώσης.

Στηριζόμαστε στην ευαισθησία σας και σας εμπιστευόμαστε ως νέα Υπουργό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

 

   Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                   ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση