Φθιώτιδα: Πυρκαγιά δίπλα στον παράδρομο της εθνικής οδού (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 15:21 Φθιώτιδα: Πυρκαγιά δίπλα στον παράδρομο της εθνικής οδού (ΦΩΤΟ)

Κοντά στα διόδια της Μαυρομαντήλας έξω από τη Λαμία…

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2:30’ το μεσημέρι της Δευτέρας (20/6) στα όρια του Δήμου Στυλίδας με το Δήμο Λαμιέων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας.

Η πυρκαγιά βρήκε πρόσφορο έδαφος να κάψει σε υπολείμματα καλλιεργειών και καλαμιές, ενώ στη συνέχεια μπήκε σε κτήμα με φυστικιές και παυλόνια δείχνοντας απειλητική.

Άμεσα στο σημείο ενήργησαν 4 οχήματα από Στυλίδα, ΒΙΠΕ και Λαμία και κατάφεραν να τη σβήσουν πολύ γρήγορα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης βρέθηκε στην πυρκαγιά από το πρώτο λεπτό και ζήτησε από Jcb που βρισκόταν εκεί κοντά την άμεση διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης ώστε να μην επεκταθεί στην υπόλοιπη καλλιεργήσιμη έκταση.

Επιπλέον από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων ζητήθηκε κι εστάλη μία υδροφόρα για την υποστήριξη των πυροσβεστικών οχημάτων.

Συνολικά η πυρκαγιά πρόλαβε και έκαψε 15 με 20 στρέμματα από χορτολιβαδική και χαμηλά δέντρα.

Το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής θα εξετάσει τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, που σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες ξεκίνησε από στύλο της ΔΕΗ.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση