Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 18:16 Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες - ΒΙΝΤΕΟ

Έρχεται «Φθινοπωρινό» διήμερο - Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα.

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή καθώς και αύριο Σάββατο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας καθώς και οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα πέρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανό να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους (έως 3-4 cm).

Θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο, η οποία στα ηπειρωτικά κυρίως θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών Κελσίου και θα υπάρξει ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων (κυρίως το Σάββατο) έως και 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει για το διήμερο που έρχεται η Μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση