Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκε η αποζημίωση των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 14:08 Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκε η αποζημίωση των πρώην εργαζομένων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση

Καταβλήθηκαν άλλα 46,84 εκατ. ευρώ σε 9.815 άτομα…

«Το Υπουργείο Οικονομικών, μεθοδικά και με συνέπεια, έδωσε οριστική λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά πολλούς συμπατριώτες μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας , μετά την οριστική διευθέτηση του ζητήματος για την καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης (100%) στους πρώην εργαζομένους σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και σήμερα ξεκίνησε να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι σχετικές αποζημιώσεις.

Οι δικαιούχοι είναι 9.815 πρώην εργαζόμενοι σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση, εκ των οποίων 5.430 στην πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, 2.987 στο πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι υπόλοιποι σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση. Το ποσό που διανέμεται είναι 46,84 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, σε δεύτερο στάδιο, θα προχωρήσει η διανομή επιπλέον ποσού 12,61 εκατ. ευρώ σε ακόμη 317 δικαιούχους της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι δικαιώθηκαν βάσει δικαστικών αποφάσεων. Η διανομή του επιπλέον αυτού ποσού υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15/9.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση