Καλό Δικαστικό Έτος και σύντομα νέο Δικαστικό Μέγαρο ευχήθηκαν οι δικηγόροι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 21:00 Καλό Δικαστικό Έτος και σύντομα νέο Δικαστικό Μέγαρο ευχήθηκαν οι δικηγόροι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κάναμε δύο σημαντικές παρεμβάσεις», επιβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την επίσπευση του σημαντικού αυτού έργου…

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/9) στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας στην οδό Καποδιστρίου έναντι των Δικαστηρίων, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο αγιασμός με αφορμή την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΛ Θανάσης Μακρυγιάννης μαζί με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και πολλούς ακόμη συναδέλφους τους, υποδέχτηκαν πολλούς επισήμους, που θέλησαν να τους ευχηθούν στο νέο ξεκίνημα για απόδοση δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσαν ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Δικηγόρος Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, από το Δήμο Λαμιέων ο Δήμαρχος Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος που έχουν και οι τρεις την ιδιότητα του δικηγόρου και τέλος ο Διευθυντής της Δ.Α. Φθιώτιδας Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Φούρλας.

Από το Δικαστικό Σώμα παραβρέθηκαν η νέα Πρόεδρος Εφετών Γεωργία Σακάλογλου, οι Πρόεδροι Πρωτοδικών Διονύσης Ρεπούσης και Χριστίνα Παπαγιάννη, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγορή Παπακώστα, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνά Παππά, ο Προϊστάμενος Ειρηνοδικείου Λαμίας Ευάγγελος - Ευστάθιος Λερίου, η Πταισματοδίκης Ελένη Παππά και η Πρόεδρος του Σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλων Μαρία Μάργαρη.

Εκτός από τις ευχές κύριο θέμα αναφοράς, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, καθώς η παρουσία του κ. Σταϊκούρα έδωσε την αφορμή για το που ακριβώς βρίσκεται το σημαντικό αυτό έργο. Σύμφωνα λοιπόν με τον Υπουργό Οικονομικών που παρακολουθεί προσωπικά το έργο, έγιναν δύο σημαντικές παρεμβάσεις, αφενός να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και αφετέρου η κρίσιμη διάταξη που ψηφίζεται στη Βουλή για τους όρους δόμησης που θα επιτρέψει ακόμη μεγαλύτερους χώρους για τους ανθρώπους της δικαιοσύνης αλλά και για το Διοικητήριο της Περιφέρειας που θα αναγερθεί στο ίδιο σημείο.

Τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Σταϊκούρα, απηύθυναν τόσο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας όσο και ο Περιφερειάρχης, για την άριστη συνεργασία τους που αποδίδει καρπούς. Ανάλογες ευχαριστίες διατύπωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων αλλά και ο Σεβασμιώτατος που ζήτησε μάλιστα σύντομα να κληθεί να τελέσει τα εγκαίνια του Δικαστικού Μεγάρου.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό στα γραφεία του ΔΣΛ:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση