Έμποροι Ανατολικής Στερεάς: «Μετράμε λουκέτα…»!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 08:18 Έμποροι Ανατολικής Στερεάς: «Μετράμε λουκέτα…»!

Διαβάστε το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος:

«Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος συμμετείχε σήμερα Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022 στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης για την στήριξη των  Εμπόρων, Συνταξιούχων και όλης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της κρίσης και όχι μόνο, δίνοντας ενωτική παρουσία στις συγκεντρώσεις.

  Η οικονομική κρίση, τα lockdown,το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, ενέργεια και στα καύσιμα δοκιμάζει ακόμη μια φορά τις αντοχές των επιχειρήσεών και των νοικοκυριών. Οι αλλεπάληλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, σε καύσιμα ,στο φυσικό αέριο δημιουργούν τρομακτικές πιέσεις στις τιμές που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ήδη μετράμε λουκέτα .Ζητάμε επαρκή σχεδιασμό και λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων-των αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών.

Τα βασικά αιτήματά μας :

-Συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

-Καθιέρωση μιας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης τουλάχιστον 120 δόσεων για τις οφειλές τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία με διαγραφή επιπρόσθετων τελών.

-Ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

-Αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας του e-EΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση .

-Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους συναδέλφους μας, για όσους έχουν κλείσει ,είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο της δυσαρέσκεία μας για την δύσκολη καθημέρινότητά μας και την συνεχή και αγωνιώδης προσπάθειά μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση