Μονοψήφιος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 15:34 Μονοψήφιος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Σε εποχές προ «όμικρον 5» το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι θάνατοι όμως λόγω covid-19 παραμένουν ψηλά…

Μετά από σχεδόν 6 μήνες, οι ασθενείς στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Λαμίας (Πέτρινο), είναι και πάλι σε μονοψήφιο νούμερο, παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί των νέων μολύνσεων στη Φθιώτιδα και γενικά στη Στερεά, παραμένουν ψηλά!

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η εικόνα το τελευταίο 24ωρο (9/12) στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς, καθώς νοσηλεύονται οκτώ (8) ασθενείς λόγω covid-19 κάτι που είχε να συμβεί από τις 20 Ιουνίου.

Από τότε η νέα υπο-παραλλαγή της «όμικρον», η O5, είχε ανεβάσει κατακόρυφα τις μολύνσεις και δυστυχώς αυτό καταγράφηκε και σε εισαγωγές συμπολιτών μας σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα στο ΓΝ Λαμίας στις αρχές Αυγούστου ο αριθμός των νοσηλευομένων είχε φτάσει τους 47 και ήταν από τους μεγαλύτερους σε όλη την 5η ΥΠΕ!

Ακόμη και σήμερα βέβαια και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υγειονομικής Περιφέρειας (ημερομηνία αναφοράς 2/12) το ΓΝ Λαμίας ήταν στη 2η θέση σε αριθμό ασθενών μαζί με το ΓΝ Λάρισας και το ΓΝ Τρικάλων και πίσω μόνο από το Πανεπιστημιακό.

Η κατάσταση ωστόσο άλλαξε προς το καλύτερο, όπως ήδη σημειώσαμε για την Κλινική, ενώ και η ΜΕΘ Covid άδειασε και πάλι από ασθενείς. Αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση αν γνωρίζει κανείς ότι τους τελευταίους 26 μήνες (Οκτώβριος 2020), η ΜΕΘ Covid Λαμίας έμεινε άδεια μόνο για 22 ημέρες!

Ωστόσο η αισιοδοξία μας για το τέλος της πανδημίας πρέπει να είναι συγκρατημένη, καθώς καθημερινά εξακολουθούμε να καταγράφουμε αρκετούς θανάτους από covid-19 σε όλη τη χώρα. Και η Φθιώτιδα, μόνο τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, θρηνεί την απώλεια τεσσάρων (4) ατόμων δύο άνδρες και δύο γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 85,5 χρόνια.

Οι επιστήμονες προτρέπουν για εμβολιασμό με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο που «διαβάζει» και τις τελευταίες μεταλλάξεις της «όμικρον». Αν αυτό θα βοηθήσει ώστε η covid-19 να εισέλθει σε ενδημικό στάδιο, πιστεύουμε ότι θα φανεί το φετινό χειμώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση