Τι έγινε στις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Κεντρική Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 19:15 Τι έγινε στις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Κεντρική Ελλάδα

Αυξημένη η συμμετοχή των γεωτεχνικών της Φθιώτιδας κατά 44,6%...

Με τη συμμετοχή να χαρακτηρίζεται ως «σταθμός» για τα δεδομένα των προηγούμενων ετών, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου oι γεωτεχνικοί της Φθιώτιδας (γεωπόνοι, κτηνίατροι, δασολόγοι, γεωλόγοι, ιχθυολόγοι) προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε όπως και των Αντιπροσώπων των Κλάδων του Παραρτήματος.

Ειδικά για τη Φθιώτιδα, ο στόχος επετεύχθη, καθώς η συμμετοχή των γεωτεχνικών αυξήθηκε κατά 44,6% συγκριτικά με τις εκλογές του 2018.

Για τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας σε όλα τα εκλογικά τμήματα (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία) ψήφισαν 912 γεωτεχνικοί, ενώ βρέθηκαν 881 έγκυρα ψηφοδέλτια, 18 λευκά και 13 άκυρα.

Στο εκλογικό κέντρο της Φθιώτιδας ψήφησαν 120 γεωτεχνικοί, ενώ βρέθηκαν 117 έγκυρα ψηφοδέλτια, 2 λευκά και 1 άκυρο.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά των συνδυασμών στο Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας:

- ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών: (55%) και 6 έδρες (Φθιώτιδα: 67,2%).

- Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών: (18,9%) και 4 έδρες (Φθιώτιδα:  6,72%).

- Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση: (13%) και 1 έδρα, (Φθιώτιδα: 19,3%).

- Πανεπιστημονική Γεωτεχνικών – Συνεργαζόμενοι: (7,1%), (Φθιώτιδα: 4,2%).

- Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (Εκλογική Συνεργασία Αγωνιστική Μετωπική Παρέμβαση – Ανυπότακτοι Γεωτεχνικοί - Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών): 34 ψήφους (3,7%), (Φθιώτιδα: 0,8%).

Τα συνολικά αποτελέσματα και η καταμέτρηση των ψήφων για το κεντρικό Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε (πανελλαδικώς) δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΣ του Γεωπονικού Συλλόγου Φθιώτιδας - ευρυτανίας, Ευάγγελος Μόσχος, «η εκλογική διαδικασία απέδειξε ότι οι επιστήμονες και επαγγελματίες του γεωτεχνικού χώρου χρειάζονται το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο πιο κοντά στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους γεωτεχνικούς της Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, αξιώνοντας ταυτόχρονα ουσιαστική εκπροσώπηση στην προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων του Κλάδου. Οι ανάγκες και τα προβλήματα του Κλάδου είναι κοινά ανεξαρτήτως αποχρώσεων και κομματικών πεποιθήσεων, όπως κοινή και ενιαία θα πρέπει να είναι η προσπάθεια της νέας Διοικούσας Επιτροπής για την πρόοδο των γεωτεχνικών της περιοχής.

»Συγχαρητήρια στις/στους γεωτεχνικούς της Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας για την συμμετοχή τους στη διαδικασία των εκλογών και σε όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών για τον έντιμο αγώνα τους, είτε εκλέχθηκαν είτε όχι», καταλήγει ο κ. Μόσχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση