Αποφασίζουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Πελασγίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 09:22 Αποφασίζουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Πελασγίας

Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023…

Ο Αγροτικός Σύλλογος Πελασγίας καλεί τους αγρότες σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πελασγίας στις 7:30’ το απόγευμα, προκειμένου όπως αναφέρουν στην πρόσκλησή τους,  να συζητήσουν και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών που θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα στο πλαίσιο που καθορίστηκε από πλατιά σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια την περασμένη Κυριακή (8/1).

«Όταν οι τιμές είναι στο κόστος, δεν αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στο βιοπαλαιστή αγρότη. Από την άλλη όμως οι μεγαλέμποροι και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις κερδίζουν ένα "σκασμό" λεφτά στην πλάτη του παραγωγού και του καταναλωτή», αναφέρουν οι αγρότες της Πελασγίας που βλέπουν να συμβαίνει το ίδιο και με τις απλησίαστες τιμές των αγροτικών εφοδίων, ζωοτροφών, το πετρέλαιο και το ρεύμα.

«Γι’ αυτούς τους λόγους επιβάλλονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην πάει χαμένη η φετινή σοδειά μας, να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τους ελαιώνες μας», προσθέτουν και αναλύουν το πλαίσιο των διεκδικήσεων:

- Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στη βρώσιμη ελιά, όπως αυτή που κατακτήσαν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς στη Λάρισα.

- Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως έχουν οι εφοπλιστές, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα- εφόδια.

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση