Ο Λαμιώτης Σίμος Αποστόλου νέος Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 08:24 Ο Λαμιώτης Σίμος Αποστόλου νέος Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Στερεάς

Προήχθη στον βαθμό του Αρχιπυράρχου…

Μετά από τρία χρόνια, Λαμιώτης θα είναι και πάλι ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας. Ο λόγος για τον Αρχιπύραρχο - πλέον - Σίμο Αποστόλου.

Ανεξάρτητα παλαιότητας και βαθμού ο κ. Αποστόλου είναι από τους μάχιμους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που γνωρίζει όσο κανένας άλλος τη Στερεά Ελλάδα, έχοντας υπηρετήσει ως Διοικητής των νομών Φωκίδας, Εύβοιας και Βοιωτίας, ενώ στη Φθιώτιδα υπήρξε Διοικητής και Υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ καθώς και Διοικητής της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ., της Π.Υ. Μακρακώμης, Υποδιοικητής στη Λαμία και σε πολλά ακόμη σημεία της Περιφέρειας.

Πάνω από όλα όμως πρόκειται για έναν εξαίρετο χαρακτήρα και άνθρωπο με υψηλό το αίσθημα καθήκοντος.

Ποιος είναι ο Σίμος Αποστόλου

Γεννήθηκε το 1970 στην Λαμία και τελείωσε το 3ο Γυμνάσιο & 3ο Γενικό Λύκειο.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Επιτελούς Εθνικής Άμυνας στις Αμυντικές & Στρατηγικές Σπουδές (Σχολή Εθνικής Άμυνας). Κάτοχος Πτυχίου Επιτελούς Εκπαίδευσης της Σχολής Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας και μιλάει καλά την αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος με τη Γιάννα Γιάννη, και είναι πατέρας δύο παιδιών, της Ευαγγελίας, 16 ετών και της Βασιλικής, 14 ετών, μαθήτριες της 1ης Λυκείου και 2ας Γυμνασίου αντίστοιχα.

Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1991  και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1999  με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Υπηρέτησε στην Π.Υ. Λιβαδειάς ως προϊστάμενος του Ανακριτικού τμήματος και του Γραφείου Πυρασφάλειας, ως Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Σκύρο, ως Υποδιοικητής και ως Επιχειρησιακός Αξιωματικός της Π.Υ. Ιτέας, ως Προϊστάμενος και Επιχειρησιακός Αξιωματικός του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, ως Προϊστάμενος του Πεζοπόρου Τμήματος Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, ως Υποδιοικητής της Π.Υ. Λαμίας, ως Διοικητής της Π.Υ. Μακρακώμης, ως Διοικητής της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, ως Διοικητής και Υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ, ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Φωκίδας, ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ευβοίας και ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Βοιωτίας.

Κατέχει πτυχίο στην Πρόληψη & Διαχείριση Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι πιστοποιημένος στην Στρατηγική, Τακτική και Ασφάλεια στις Δασικές Πυρκαγιές από το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. καθώς και στην Διαχείριση Δασικών Πυρκαγιών, Πεζοπόρων Τμημάτων και Πόρων από την Δασική Υπηρεσία του Καναδά.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων όπως «Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών & Δημόσια Διοίκηση» στο ΙΝΕΠ.

Έχει διδάξει ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων στα Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης καθώς και σε ΙΕΚ Ειδικού Δασικής Προστασίας του Δημοσίου Τομέα.

Συμμετείχε σε πλήθος Ημερίδων και σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης, πυρόσβεσης και αντιμετώπισης καταστροφών στις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, σε πολλές από αυτές ως επικεφαλής.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή.

Κατά τις πρόσφατες κρίσεις προήχθη στον βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση