Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Φθ/δας: Ενισχύστε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 15:49 Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Φθ/δας: Ενισχύστε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

«Μετά από δεκαετίες αδιαφορίας φαίνεται ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση…»

Με αφορμή τις κοπές πίτας στα Κ.Υ.Φθιώτιδας, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και στις Δημόσιες Υγειονομικές Υπηρεσίες Φθιώτιδας και ο Πρόεδρος του Κωνσταντίνος Γκούρλιας, βρέθηκαν σε αυτά όχι μόνο για ευχές αλλά κα για να ακούσουν και να καταγράψουν τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τους.

Σε αυτές παρευρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, πατέρας Δημήτριος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης και ο Υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Πάπουτσας τους οποίους και ευχαριστούν.

Επίσης ευχαριστούν τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα  και το διοικητή της  5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας -  Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη, οι οποίοι αν και δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις, όπως ενημέρωσαν προσωπικά θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν, μόλις καταστεί δυνατό, επίσκεψη και συνάντηση με τους εργαζόμενους για την έμπρακτη στήριξή τους στα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του νομού, καθώς δια μέσου του διοικητή της 5η Υ.Π.Ε., έχει ήδη ξεκινήσει η παραλαβή σύγχρονου Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (καρδιογράφοι, κλίβανοι αποστείρωσης, βιοχημικοί αναλυτές κ.ά.) καθώς επίσης ολοκληρώθηκε η προμήθεια  στολών εργασίας για το προσωπικό.

«Μετά από δεκαετίες αδιαφορίας φαίνεται ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του νομού μας. Βεβαίως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και χρειάζεται το ενδιαφέρον  και η προσπάθεια όλων των πολιτικών φορέων του τόπου μας  για να επιλυθούν τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα των  παραμελημένων  Κέντρων Υγείας  του νομού μας, όπως  η ενίσχυσή τους  με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,  η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων τους,  η ένταξή του προσωπικού  στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κ.ά.», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΔΣ του Σωματείου και προσθέτει:

«Θα πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι, ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τον πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,  στην πραγματικότητα ενισχύουμε και  αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από το Ε.Σ.Υ της χώρας,  ενώ  η αποδυνάμωση της Π.Φ.Υ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της δευτεροβάθμιας περίθαλψης που είναι τα νοσοκομεία μας, με τον πολίτη να ζει τις γνωστές τραγελαφικές  καταστάσεις  όπως είναι η  πολύωρη αναμονή για μια απλή εξέταση και τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

»Το Σωματείο μας θα συνεχίσει, (μακριά από πολιτικές και κόμματα, αναγνωρίζοντας την προσφορά και κατακρίνοντας  τα λάθη  τις παραλείψεις και κυρίως την αδιαφορία) να αγωνίζεται για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας και για  τη  βελτίωση στο μέγιστο δυνατό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη και συνάνθρωπο. Η  υγεία μας αφορά όλους

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση