Τι είπε ο Γιώργος Δούμας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" για την υπόθεση του 9χρονου Δημήτρη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 11:50 Τι είπε ο Γιώργος Δούμας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" για την υπόθεση του 9χρονου Δημήτρη

Ο Δημήτρης Κατσαούνος "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών, τον Ιούλιο του 2017 και ενώ είχε πέσει από το ποδήλατό του χτυπώντας στην κοιλιά.

Μετά από δύο διακοπές και τέσσερις συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, η δίκη για τον θάνατο του μόλις 9 ετών Δημήτρη Κατσαούνου, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2017.

Το άτυχο παιδί έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα, συνέπεια ρήξης εντέρου, έχοντας νοσηλευτεί για 4 ημέρες στο Νοσοκομείο Λαμίας πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου μέσα σε λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάθισε γνωστός χειρουργός του Νοσοκομείου Λαμίας που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετη αναστολή.

Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση επι της απόφασης και πρότεινε ποινή κάθειρξης τριών ετών.

Το παιδί είχε πάει με τους γονείς του στο χωριό τους στη Φθιώτιδα για ολιγοήμερες διακοπές και μετά από μία πτώση από το ποδήλατό του τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο με αβάσταχτους πόνους, χωρίς κανείς από τους γιατρούς να καταλάβει ότι είχε υποστεί περιτονίτιδα συνέπεια ρήξης εντέρου.

Ο 9χρονος μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή.

"Το παιδί μου έφυγε μαρτυρικά"

Η μητέρα του 9χρονου, ωστόσο, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή πως το παιδί της έφυγε με φρικτούς πόνους, εκλιπαρώντας για βοήθεια, χωρίς κανείς να κάνει κάτι για να το βοηθήσει.

"Το παιδί είχε παραισθήσεις. Ήταν στην ανάνηψη και εκλιπαρούσε σε βοήθεια. Η τελευταία του λέξη ήταν βοήθεια. Δεν άντεχε άλλο από τους πόνους και οι γιατροί δεν έκαναν τίποτα. Τελικά στην επέμβαση του έβγαλαν 63 εκ. σάπιο έντερο. Έστειλαν το παιδί εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και μέσα σε τέσσερις ώρες έφυγε", είχε πει.

Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη δήλωσαν ότι αισθάνονται μια μικρή δικαίωση, μετά τη δικαστική απόφαση, αν και το παιδί τους δε γυρίζει πίσω. Ωστόσο, όπως είπε η μητέρα του στις Αλήθειες με τη Ζήνα, πρέπει γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους από ιατρική αμέλεια να ξέρουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη και ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Τι υποστηρίζει ο χειρουργός

Μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star ο δικηγόρος του χειρουργού του νοσοκομείου της Λαμίας Γιώργος Δούμας υποστήριξε πως ο πελάτης του, ως άνθρωπος, πονά βαρύτατα και βουβά για τον θάνατο του μικρού αγοριού.

Ωστόσο, όπως είπε, η Αρχή Διαφάνειας, η οποία ερεύνησε την υπόθεση επί 2,5 έτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γιατρός δεν έκανε κάτι λάθος στην άσκηση καθηκόντων του και αφήνει μια αιχμή ότι πιθανόν θα έπρεπε να ζητήσει τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων νωρίτερα, χωρίς όμως να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό θα έσωζε το παιδί.

Πρόσθεσε ότι και στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού οι γιατροί ακολούθησαν την ίδια φαρμακευτική αγωγή με τον γιατρό και ότι επί τέσσερις μέρες που ο μικρός Δημήτρης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαμίας, έδινε αγώνα για να τον σώσει.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση