Στερεά: Σύλληψη για δυναμιτάκια και άλλα παιδικά αθύρματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 20:32 Στερεά: Σύλληψη για δυναμιτάκια και άλλα παιδικά αθύρματα

Χρήσιμες συμβουλές από τη ΓΕΠΑΔ Στερεάς για ασφαλείς γιορτές….

Συνελήφθη καταστηματάρχης, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (13-04-2023) σε περιοχή της Εύβοιας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, για παράβαση νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπος έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα όπου σε βοηθητικό-αποθηκευτικό χώρο αυτού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 975 δυναμιτάκια διαφόρων τύπων,
  • 680 παιδικά αθύρματα

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι και οι έρευνες των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση