Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη χρήση ζώων ως πειραματόζωα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 14:07 Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη χρήση ζώων ως πειραματόζωα

Ο ΟΗΕ έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως ημέρα ενάντια στα πειράματα στα ζώα.

Είναι η διαπίστωση ότι κάθε χρόνο περίπου 14 εκατομμύρια ζώα στην Ευρώπη και 24 εκατομμύρια στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται για πειράματα που έχουν να κάνουν είτε με τη δοκιμή φαρμάκων είτε  καλλυντικών ή καθαριστικών προϊόντων.

Πολλά από αυτά τα ζώα (ποντίκια, αρουραίοι, γουρούνια, γάτες, σκύλοι, πίθηκοι) πεθαίνουν άμεσα  και άλλα μετά από συνεχείς κακουχίες  και τραυματισμούς βιώνοντας  αργό αλλά βέβαιο θάνατο, ενώ άλλα διαβιούν μέσα σε εργαστήρια χωρίς φυσιολογική ζωή και χωρίς να έχουν δει ποτέ το φως του ήλιου αναμένοντας τη σειρά του μαρτυρίου τους.

Και όλα αυτά όταν ακόμη και ειδικοί επιστήμονες λένε ότι πλέον υπάρχουν αξιόπιστοι εναλλακτικοί τρόποι για την παραγωγή φαρμάκων και προϊόντων, χωρίς τη χρήση ζώων,  όπως εργαστηριακές καλλιέργειες κυττάρων και οργάνων, βελτιωμένες πειραματικές μέθοδοι και ανθρώπινες κλινικές δοκιμές.

Το σίγουρο είναι ότι η δοκιμές σε ζώα για  ανθρώπινη χρήση είναι ΑΝΗΘΙΚΕΣ, είναι  διαπιστωμένη αποτυχία της  επιστήμης και σπατάλη ζωών και χρημάτων.

Επιλέξτε προϊόντα που έχουν την ένδειξη cruelty free που σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα για το  προϊόν που αγοράζετε.

Αγγέλα Μπαρτσιώκα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση