Βασιλική Λάζου: «Διαχρονικό αίτημα η ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 15:20 Βασιλική Λάζου: «Διαχρονικό αίτημα η ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος»

Στις εκδηλώσεις «Διάκεια 2023», παραβρέθηκε η υποψήφια  Βουλευτής Φθιώτιδας με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βασιλική Λάζου. Μάλιστα η κα Λάζου συμμετείχε ως ιστορικός και αφηγήτρια, στο ντοκιμαντέρ "Διάκος. 200 χρόνια ελεύθερος" του Δημήτρη Καραντζούνη.

Η υποψήφια Βουλευτής Φθιώτιδας με αφορμή τα «Διάκεια» αναφέρθηκε και στο διαχρονικό αίτημα ανάδειξης του ιστορικού τριγώνου: «Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος».

Η κα Λάζου δήλωσε σχετικά:

«Η Λαμία μας τιμά τον Αθανάσιο Διάκο, τον ήρωα, τον αγωνιστή της λευτεριάς. Ο Διάκος έχει όλα τα συστατικά του ανθρώπου πρότυπο που ξεχωρίζει για τη συμπεριφορά και τη δράση του. Συμβολίζει την τιμή και την αξιοπρέπεια, την άρνηση οποιουδήποτε συμβιβασμού, τον αγώνα μέχρι εσχάτων για να λάβουν ουσιαστικό νόημα η λευτεριά, η δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία. Είναι ένας αγώνας διαρκής που συνεχίζεται. Γιατί η Ελλάδα, όπως έλεγε και ο ίδιος, έχει πολλούς Διάκους.

Το ιστορικό τρίγωνο «Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος», αποτελεί κομβικό σημείο διαχρονικής συνάντησης των αγώνων των Ελλήνων. Ο Διάκος και ο Λεωνίδας απέχουν αιώνες αλλά τους ενώνουν κοινά ιδανικά, κοινοί αγώνες και η κοινή θυσία. Στην Αλαμάνα έστελνε περήφανο χαιρετισμό και ο Γοργοπόταμος. Η ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου, διαχρονικό αίτημα, είναι απαραίτητη για την δίκαιη ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "Διάκος. 200 χρόνια ελεύθερος" του Δημήτρη Καραντζούνη στο οποίο είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω. Πολύ ενδιαφέρουσα η έκθεση έργων του ΣΚΕΤΚΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών και Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας) στο Πολιτιστικό Κέντρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση