Δύο επιστολές στον Υπουργό Υγείας από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 19:09 Δύο επιστολές στον Υπουργό Υγείας από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας

Για το Νοσοκομείο Λαμίας και γενικότερα για τη δημόσια υγεία….

Δύο επιστολές προς τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Φθιώτιδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τςη υγείας.

Η πρώτη επιστολή κοινοποιείτε και στο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, καθώς και στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθ/δας Χρήστο Γεωργίου.

«Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε – το τελευταίο διάστημα - την αδυναμία του Υπουργείου σας, να βρει λύσεις για τη απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Με την παρούσα, σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας και του συνόλου των Α ́βάθμιων Σωματείων μελών μας, και της κοινωνίας του Ν. Φθ/δας καθώς θεωρούμε ότι η αποδόμηση και η πλήρης απαξίωση του Γ. Ν. Λαμίας, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την κοινωνία, στερεί σε σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας και συναδέλφων μας, τις βασικές προσφερόμενες μέχρι πρότινος υπηρεσίες του.

Με την υφιστάμενη υποστελέχωση, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών και οδεύει ήδη προς την πλήρη απαξίωση.

Η υποστελέχωση όλων των κλινικών, η παντελής έλλειψη παιδιάτρων, ουρολόγων, πνευμονολόγων, ο αποδεκατισμός των Αναισθησιολόγων βάζουν λουκέτο στο Γ. Ν. Λαμίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της Στερεάς Ελλάδας και εξυπηρετεί συμπολίτες μας και λόγω της ΜΕΘ και της ΜΑΦ βαρέως πάσχοντες απ ́ όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Αν στόχος του Υπουργείου σας είναι να συρρικνώσετε ακόμη περισσότερο το ελάχιστο κοινωνικό κράτος που απέμεινε, με την ανεργία στο κόκκινο και την κοινωνία σε απελπισία και κατάθλιψη αφήστε τουλάχιστον κάποιες παροχές να υφίστανται στο βασικό αγαθό για τον άνθρωπο, την ΥΓΕΙΑ.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να βρείτε λύσεις και να εξασφαλίσετε το αυτονόητο για τους συμπολίτες μας, την ΥΓΕΙΑ.

Κύριε Υπουργέ,

Κάντε πράξη την επιταγή του Συντάγματος, για την ισότητα όλων των πολιτών. Γιατί οι συμπολίτες μας δεν είναι ίσοι έναντι των υπολοίπων, αφού το Γ. Ν. Λαμίας έχει αναστείλει την λειτουργία κάποιων κλινικών (πνευμονολογική-ουρολογική-παιδιατρική- αιμοδυναμικό ) λόγω έλλειψης μόνιμου Ιατρικού εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς επίσης και των υπολοίπων κλινικών όπου υπάρχει έλλειψη μόνιμων και εξειδικευμένων γιατρών και όσοι απέμειναν υπερβάλλουν εαυτόν για  ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους..

να  ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΣ – ΜΟΝΙΜΕΣ – ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ και πάνω απ' όλα ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Και είναι ευκαιρία Κύριε Υπουργέ, να κάνετε επιτέλους πράξη αυτό που έχετε πολλές φορές υποσχεθεί σαν Κυβέρνηση, δηλ. την απλοποίηση της σχετικής διαδικασίας με άρση της γραφειοκρατίας και των αδικιών που την συνοδεύουν διαχρονικά, και να καλύψετε άμεσα και ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τις κενές οργανικές θέσεις με διορισμό μόνιμων γιατρών και μην πείτε ότι προκηρύσσουμε θέσεις γιατρών και δεν ανταποκρίνονται; Οι μισθοί πείνας θα έπρεπε ήδη να έχουν τελειώσει. Οι γιατροί του ΕΣΥ για να μπορούν να ανταποκριθούν πρέπει να αμείβονται. Περιμένουμε πολλά απ' αυτούς. Το απέδειξαν στην πανδημία.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι, ως κράτος δικαίου, με στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, έχετε υποχρέωση το Γ.Ν. Λαμίας και όλο το Ε.Σ.Υ. να το λειτουργήσετε, να το στελεχώσετε με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, να παρέχετε σε όλους τους συμπολίτες μας δωρεάν περίθαλψη και ΥΓΕΙΑ, ιδιαίτερα σήμερα που η Κυβέρνησή σας ( όπως και οι προηγούμενες), μας έχετε φορτώσει με φόρους πρωτοφανείς και δυσβάστακτους.

Παρακαλούμε και ως συνδικαλιστικός φορέας απαιτούμε να κινηθούν οι επιβαλλόμενες διαδικασίες, που θα διασφαλίζουν στο μέλλον, την υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά το Σύνταγμα όπως προαναφέραμε, εκτός των καθημερινά αυξανόμενων υποχρεώσεών τους έχουν σαφή και κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Βρισκόμαστε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Νοσοκομείο μας επιβάλλεται να λειτουργεί και να περιθάλπει τους πολίτες. Χάνονται συμπολίτες μας στις διακομιδές και άλλοι που δεν προλαβαίνουν να διακομισθούν σε γειτονικά Νοσοκομεία λόγω έλλειψης ειδικευμένων γιατρών.

Η πολυεπίπεδη κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι διάλυσης στοιχειωδών δομών και στέρησης πολύτιμων αγαθών των πολιτών.

Και το πολυτιμότερο όλων είναι η ΥΓΕΙΑ. Εαν το Γ.Ν. Λαμίας δεν το βοηθήσετε να λειτουργήσει ορθολογικά με προγραμματισμό, με οργάνωση και συνεχίσετε τις παλιές πρακτικές, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Οι αντοχές των πολιτών έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε τα αυτονόητα, περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις σας στα αιτήματά μας, περιμένουμε άμεσα να δεσμευτείτε για τις λύσεις που απαιτούνται, ώστε το Γ.Ν. Λαμίας που βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και να περιθάλπει τους πολίτες του Ν. Φθ/δας και από όμορους Νομούς (Βοιωτία-Φωκίδα-Ευρυτανία-Β. Εύβοια καθώς και διερχόμενους πολίτες από Ε.Ο.) και να εξασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η ΥΓΕΙΑ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! πρέπει να το συνειδητοποιήσετε.»

Και η 2η επιστολή:

«κ. Υπουργέ,

Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να έχει πρόσβαση κάθε πολίτης χωρίς καμία απολύτως προϋπόθεση. Ευθύνη μιας σοβαρής πολιτείας που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται Δημοκρατική & Φιλελεύθερη είναι να διασφαλίζει με κάθε τρόπο αυτά τα δικαιώματα & όχι να τα μετατρέπει σε εμπορεύσιμα αγαθά που προϋποθέτουν οικονομική δύναμη Συνεπώς πρόοδος δεν είναι η μονόπλευρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, όπως την θέλει ο διορισμένος “εκλεκτός σας” Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας σε ανάρτησή του, αλλά η συνεχόμενη βελτίωση της Δημόσιας παρεχόμενης υγείας με υλικοτεχνική υποδομή & αντίστοιχα υπεύθυνο, καλά αμειβόμενο & άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η εποχή της πανδημίας είναι πρόσφατη. Τι ακούγαμε απ' όλους σας όλη μέρα; Αν αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, Αν αντέξει. Αν αντέξει. Αν αντέξει κλπ. Τελικά ΤΟ

Ε.Σ.Υ. άντεξε!!! Γιατί; Γιατί ήταν γερά στέρεα δομημένο!!! Και μετά τι έγινε; ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ. Δυστυχώς το ΞΕΧΑΣΑΤΕ. Ένα λιθαράκι ήθελε, να συνεχίσει να υπάρχει (αυτά που αναφέραμε παραπάνω).

Και εσείς κ. Υπουργέ διαβάσατε τις αναρτήσεις για την ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου (Ε.Σ.Υ.); - Συμφωνείτε ; Αν όχι, ποια είναι η αντίδρασή σας;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση