Επέστρεψαν «ετοιμοπόλεμα» τα PZL στο αεροδρόμιο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 14:25 Επέστρεψαν «ετοιμοπόλεμα» τα PZL στο αεροδρόμιο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αναλαμβάνουν δράση νωρίτερα από κάθε άλλη φορά…

Μια απρόσμενη εικόνα αντίκρισαν όσοι πέρασαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου 2023.

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά επέστρεψαν για την αντιπυρική περίοδο οι δύο «δρομάδες» των αιθέρων, τα PZL Μ18 DROMADER της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν τα τελευταία χρόνια σημαντικά το έργο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Το Κλιμάκιο Λαμίας βρισκόταν ήδη στο χώρο από τις αρχές της εβδομάδας για εργασίες συντήρησης και καθαρισμού και τα αεροπλάνα έφτασαν σε μια μέρα που το επέτρεπαν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς μέχρι την Τρίτη ο καιρός ήταν σημαντικά άστατος και βροχερός.  

Τα PZL έφτασαν λοιπόν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Λαμίας και αναλαμβάνουν επιχειρησιακή δράση άμεσα για την «αντιπυρική περίοδο 2023» και συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Μαΐου σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία Στερεάς Ελλάδας.

Η επίσημη παρουσίασή τους πάντως αναμένεται να γίνει την προσεχή Τρίτη 30 Μαΐου.

Δείτε βίντεο με τις πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Λαμίας:

Τα PZL Μ18 DROMADER μπορούν να «κουβαλήσουν» πάνω από 2 τόνους νερό, αλλά και επιβραδυντικό υγρό, παίζοντας μεγάλο ρόλο στο να προλαβαίνουν τις φλόγες πριν επεκταθούν.

Είναι δύο πολύτιμοι «σύμμαχοι» στη μάχη κατά των πυρκαγιών, καθώς είναι τα μέσα που φτάνουν πρώτα στις εστίες που δεν είναι προσβάσιμες από τις επίγειες δυνάμεις και επιπλέον βοηθούν στις περιπολίες ειδικά τις επικίνδυνες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση