Κατέθεσαν νέα αγωγή οι κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 13:07 Κατέθεσαν νέα αγωγή οι κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα τεχνικά έργα που πραγματοποιήθηκαν μετά την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που κέρδισαν, χαρακτηρίζονται παντελώς ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν ακόμη και μικρότερης έντασης καιρικά φαινόμενα…

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας, παρά τη δικαίωσή τους στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας που δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου 2023.

Το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου, με τη δικηγόρο τους Κωνσταντίνα Αρβανίτη, κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι εναγόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στο διατακτικό της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων και τα τεχνικά έργα που κατασκευάζουν είναι άστοχα, δεν τα χαρακτηρίζουν ούτε καν ημίμετρα και το κυριότερο δε διασφαλίζουν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Στο πλευρό τους σύλλογοι και φορείς, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και απλοί πολίτες.

Δείτε το βίντεο:

Ακολούθησε διαμαρτυρία στο 6ο χλμ της  ΠΕΟ Λαμίας - Αθηνών, στον νέο κυκλικό κόμβο, όπου γίνονται και οι επίμαχες παρεμβάσεις, που σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν έχουν ούτε το κατάλληλο υψόμετρο, ούτε την απαιτούμενη διοδευτική ικανότητα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι τρεις «τρύπες» που κατασκευάστηκαν με διαστάσεις 4Χ2 μέτρα, έχουν δυνατότητα ανακούφισης 200 φορές μικρότερη από την παροχή του Σπερχειού.

Αίτημά τους, όπως κατέθεσαν και στην αγωγή προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας, είναι η ολική καθαίρεση των αναχωμάτων του ανισόπεδου κόμβου στο συγκεκριμένο χιλιόμετρο ή έστω η μερική καθαίρεσή του σε ποσοστό 75%, με το υπόλοιπο 25% να καλύπτεται από τις κολώνες αερογέφυρας που θα χρειαστούν για τη στήριξη του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση