Πανελλαδικές 2023: Μικρή η αποχή σε Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 08:53 Πανελλαδικές 2023: Μικρή η αποχή σε Φθιώτιδα και Στερεά

Στην πρώτη ημέρα των εξετάσεων των Γενικών Λυκείων…

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, διαγωνίστηκαν σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Γενικών Λυκείων.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν βατά και η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, τόσο στα 16 εξεταστικά κέντρα της Φθιώτιδας, όσο και στα υπόλοιπα 37 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο ειδικό εξεταστικό κέντρο των Φυλακών Μαλανδρίνου, έδωσε και ο καθ’ ομολογία δράστης του φρικτού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά Μπάμπης Παναγιωτόπουλος. Μάλιστα ήταν και ο μοναδικός εξεταζόμενος, καθώς ο άλλος συγκρατούμενος που είχε εκδηλώσει την επιθυμία να δώσει εξετάσεις, δεν προσήρθε.

Συνολικά 236 άτομα απείχαν από τις εξετάσεις στη Στερεά Ελλάδα σε αυτή την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών για τα ΓΕΛ. Ειδικότερα, από τους 3.554 που είχαν δηλώσει το συγκεκριμένο μάθημα, προσήρθαν στα εξεταστικά κέντρα οι 3.318 με το ποσοστό της αποχής να κινείται στο 6,64%.

Πολύ κοντά σε αυτό το νούμερο και η αποχή στη Φθιώτιδα, καθώς από τους 1.054 μαθητές προσήρθαν οι 988 ή ποσοστό αποχής 6,26%.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα για τους μαθητές των ΕΛ έχει ως εξής:

Τρίτη, 6/6/2023

Αρχαία Ελληνικά, Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών

Μαθηματικά, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Βιολογία, Ο.Π. Σπουδών Υγείας

Πέμπτη, 8/6/2023

Λατινικά, Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών

Χημεία, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας

Πληροφορική, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Δευτέρα, 12/6/2023

Ιστορία, Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών,

Φυσική, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας,

Οικονομία, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

* Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, σειρά παίρνουν και πάλι οι μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ με τα μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ:

*Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση