Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: «Διαχρονικό έγκλημα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 10:10 Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: «Διαχρονικό έγκλημα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελυθερίας…

Ανακοίνωση για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου από τη δημοτική παράταξη Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 8μμ στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

«Το εφιαλτικών διαστάσεων προσφυγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, με 79 μέχρι στιγμής νεκρούς, 104 διασωθέντες και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων, είναι συνέχεια ενός διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο έχοντας στοιχίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Το έγκλημα αυτό έχει συγκεκριμένους δράστες: Είναι, καταρχάς, οιπολιτικές των κλειστών συνόρων της ΕΕ απέναντι στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας.

Είναι η  κυβέρνηση της ΝΔ που έχει κανονικοποιήσει τις επαναπροωθήσεις και απωθήσεις προσφύγων, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το φράχτη του Έβρου, παραβιάζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα στο άσυλο και οδηγώντας τους πρόσφυγες στις πιο επικίνδυνες διαδρομές και σε βέβαιο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν πολέμους και καταληστεύουν λαούς

Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνηθίσει τη φρίκη.

Να βάλουμε φραγμό στις επαναπροωθήσεις, τις ρατσιστικές και απάνθρωπες πολιτικές. Όχι άλλες εκατόμβες νεκρών.

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας την Παρασκευή  16 Ιούνη στις 8μμ στην πλ. Ελευθερίας»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση