Ξεκινούν έργα σε Κίρρα, Κήρινθο και Προκόπι από την Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 23:54 Ξεκινούν έργα σε Κίρρα, Κήρινθο και Προκόπι από την Περιφέρεια

Προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους Δελφών και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας…

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ “ΜΑΚΕΔΩΝ” Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου του κτιρίου “Μακεδών” στην Κοινότητα Κίρρας, καθώς και η εγκατάσταση φωτισμού για την ανάδειξη του κτιρίου.

Σκοπός της σύμβασης είναι ο καθορισμός του νομικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την υλοποίηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 40.100 ευρώ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει την ομαλή χρηματοδότηση και πληρωμή του έργου, μέχρι του ποσού των 35.100 ευρώ. Ο Δήμος Δελφών αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης, τη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου, καθώς και τμήμα της χρηματοδότησης του.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αναλάβαμε τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου «Μακεδών» στην Κοινότητα Κίρρας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Προχωρούμε πλέον στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο Δελφών για να υλοποιηθεί σωστά και σύντομα το έργο. Προβλέπεται και η φωταγώγηση για την ανάδειξη του κτιρίου, που αποτελεί έναν εξαιρετικό πολυχώρο πολιτισμικής ανάπτυξης».

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε: «Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου, το οποίο ήδη λειτουργεί ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος, ήρθε η ώρα της ολοκλήρωσης του περιβάλλοντα χώρου και της αισθητικής του αναβάθμισής του, καθιστώντας συνολικά το ακίνητο ένα πραγματικό στολίδι, στο κέντρο της Κίρρας. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο, καθώς με την άψογη συνεργασία τους δρομολογούμε και υλοποιούμε σπουδαία έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Επίσης ο Περιφερειάρχης συνυπέγραψε με το Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη, προγραμματικές συμβάσεις

Συγκεκριμένα, μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης τα ακόλουθα έργα:

  1. «Συντήρηση σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων Κοινότητας Κηρίνθου Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας», αρχικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου και ο Δήμος τη δημοπράτηση και την επίβλεψή του. Προβλέπονται εργασίες:

- Στο Νηπιαγωγείο Κηρίνθου, όπου θα κατασκευαστεί ξύλινο κιόσκι, θα αποξηλωθούν τα πλακίδια εξωτερικού χώρου και θα τοποθετηθούν νέα.

  • Στο Δημοτικό Σχολείο Κηρίνθου, όπου θα κατασκευαστούν στέγαστρα στις εισόδους και στην εξωτερική ράμπα ΑμεΑ, και θα ανακατασκευαστεί ο τάπητας στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης.
  • Στο Γήπεδο ποδοσφαίρου Κηρίνθου, όπου θα γίνουν εργασίες ηλεκτροφωτισμού και εγκατάστασης αντλητικής μονάδας για το πότισμα του γηπέδου.

  1. «Κατασκευή στεγάστρου Δημοτικού γηπέδου Προκοπίου Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας», αρχικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου και ο Δήμος τη δημοπράτηση και την επίβλεψή του.

Μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αναλάβαμε τη χρηματοδότηση έργων σε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις της Κηρίνθου του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας, προκειμένου να βελτιώσουμε τους χώρους όπου συγκεντρώνονται και εκπαιδεύονται ή αθλούνται τα παιδιά του τόπου μας, τα παιδιά μας!

»Στηρίζουμε επίσης τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την προσπάθεια που κάνουν αθλητικοί σύλλογοι με παρεμβάσεις, όπως η κατασκευή στέγαστρων στο γήπεδο Προκοπίου. Συνεργαζόμαστε με τη δημοτική αρχή και προσμένουμε την άρτια και ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών».

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης τόνισε: «Τα έργα που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα να υλοποιούνται στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Κηρίνθου και Προκοπίου μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα αναβαθμίσουν τις σχολικές και αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Για ακόμα μία φορά, η αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου - Περιφέρειας οδηγεί σ’ ένα σημαντικό έργο για τα χωριά μας!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση