Πανελλήνιες 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις και πού θα κυμανθούν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 07:10 Πανελλήνιες 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις και πού θα κυμανθούν

Αναμένεται να ανέβουν για δύο λόγους.

Όπως είχε προαναγγελθεί ήδη από τον Μάϊο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2023 μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βάσεις 2023 για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 27 ή την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το που θα κινηθούν οι βάσεις 2023 αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η ελάχιστη βάση εισαγωγής να αφήσει εκτός των πανεπιστημιακών σχολών έναν στους τρεις μαθητές.

Επίσης οι βάσεις 2023 αναμένεται να ανέβουν για δύο λόγους:

-πρώτον λόγω της αύξησης των υποψηφίων και

-δεύτερον λόγω των βελτιωμένων επιδόσεων των εξεταζόμενων σε αρκετά μαθήματα.

Τέτοιες βελτιωμένες επιδόσεις σύμφωνα με τους ειδικούς καταγράφονται κυρίως στο τέταρτο πεδίο, όπου οι εξεταζόμενοι φέτος τα έχουν πάει καλύτερα.  Όσον αφορά στα υπόλοιπα πεδία, αναμένεται μεγάλη αύξηση στο πρώτο, μικρότερη αναλογικά στο δεύτερο και πτώση στο τρίτο. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις βάσεις ηλεκτρονικά μέσω του https://results.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον κωδικό υποψηφίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση