Δύο πιλότοι επέβαιναν στο μοιραίο καναντέρ - Τρία ελικόπτερα στις έρευνες διάσωσης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 16:16 Δύο πιλότοι επέβαιναν στο μοιραίο καναντέρ - Τρία ελικόπτερα στις έρευνες διάσωσης

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το διμελές πλήρωμα του καναντέρ που συνετρίβη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην Κάρυστο, με τρία ελικόπτερα να επιχειρούν στην περιοχή.

Το αεροσκάφος ήταν μοντέλο CL-215 και σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN πρόκειται για τον παλαιότερο τύπο καναντέρ που διαθέτει ο στόλος και μάλιστα από τη δεκαετία.

Το διμελές πλήρωμα ανήκει στη 315 Μοίρα στην Ελευσίνα και είναι πάρα πολύ έμπειροι χειριστές, ενώ ο ένας εκ των δύο είναι 26 ετών.

Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο και παρακολουθεί την επιχείρηση.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει τα εξής:

«Πτώση Αεροσκάφους CL-215

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση