Canadair - Κάρυστος: Τα τελευταία λόγια των 2 πιλότων - «Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό και φεύγουμε»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 09:25 Canadair - Κάρυστος: Τα τελευταία λόγια των 2 πιλότων - «Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό και φεύγουμε»

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο και το χαμό των 2 πιλότων.

Μιλώντας στο OPEN, πυροσβέστης αναφέρει τα τελευταία λόγια των πιλότων του Canadair λίγα λεπτά πριν τη συντριβή, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους.

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε» ανάφερε ο πυροσβέστης, ο οποίος δηλώνει πως είναι σε κατάσταση σοκ.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε» λέει χαρακτηριστικά για το χαμό του 34χρονου κυβερνήτη, Σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του συγκυβερνήτη, 27χρονου Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Σπαρακτικές αναρτήσεις αποχαιρετισμού

Την ίδια ώρα, με σπαρακτικές αναρτήσεις στα social media, άνθρωποι που τους ήξεραν τους αποχαιρετούν. Φίλη του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη συγκινεί. Παραθέτει στην ανάρτησή της την γνωριμία της με τον Ανθυποσμηναγό, το πόσο χαμογελαστός ήταν και το πόσο περήφανος που επιχειρεί για να σβήνει φωτιές.

Όπως λέει, ο Περικλής Στεφανίδης το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει πιλότος και γι αυτό έδωσε και 2 φορές Πανελλήνιες. Μόλις πριν μια εβδομάδα – όπως λέει – ο άτυχος πιλότος ήταν διακοπές, και τώρα έγινε «αθάνατος».

Δείτε τη σπαρακτική ανάρτηση

«Σε γνώρισα μόλις είχες πρωτομπει στην Ικάρων.

Είχες περάσει με την 2η.

Μπορούσες να μπεις σε όποια σχολή ήθελες σου είπα. Γιατί ξαναδωσες?

Εγώ από μικρός Ίκαρος ήθελα να γίνω, μου απάντησες.

Για το πρώτο σας σπίτι με τον Άγγελο και τον Θοδωρή, σας πήγα όλους μαζί να αγοράσετε τα έπιπλα σας.

Σε πειραζαμε με την Νανά για τα προσωπικά σου κι εσύ γελούσες.

Στην ορκωμοσία σου φιλοξένησα τους φίλους σου και σηκώσανε τον κόσμο την ώρα της τελετής από την υπερηφάνεια τους για εσένα.

Πριν μερικούς μήνες σε είδα για τελευταία φορά και σε ρώτησα πως πάνε οι πτήσεις.

Σβήνω φωτιές, μου απάντησες όλο καμάρι.

Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας.

Όλοι οι φίλοι σου μαζί, μια γροθιά, μια οικογένεια.

Γιατί ήσουν το καλύτερο παιδί.

Και τώρα έγινες ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Κρίμα τα νιάτα σου αγόρι μου.

Και τα δικά σου και του κυβερνήτη σου.

Αντίο Περικλή μου.

Για όσους σε γνωρίζαμε, ήσουν ήρωας και πριν την σημερινή σου θυσία»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση