Μπασδέκης και Αδάμ κάνουν λόγο για ανύπαρκτη πρόληψη και ανικανότητα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 20:51 Μπασδέκης και Αδάμ κάνουν λόγο για ανύπαρκτη πρόληψη και ανικανότητα

Ευθείες βολές σε όσους διαχειρίζονται τις κρίσιμες καταστάσεις με τις πυρκαγιές σε Στερεά και Λαμία, από τους επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς και Δήμου Λαμιέων αντίστοιχα Κώστα Μπασδέκη και Θανάση Αδάμ.

Ο κ. Μπασδέκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι φωτιές που ξέσπασαν σήμερα (ΣLR: χθες) στη Φθιώτιδα και οι αναζωπυρώσεις  στην Κάρυστο, φέρνουν για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το σοβαρό πρόβλημα τόσο  της ανυπαρξίας πρόληψης και όσο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις καταστολής της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας και των Δήμων, που λόγω των σοβαρών ελλείψεων δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν περισσότερο από ένα μέτωπο πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να καίγονται στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σταβλικών εγκαταστάσεων όμως και κατοικιών.

Αυτό ζήσαμε σήμερα με τη φωτιά που ξεκίνησε από το περιαστικό άλσος του Κάστρου της Λαμίας και κατέκαψε όλη την περιοχή του Αφανού καίγοντας κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους και άλλες εγκαταστάσεις και παραλίγο αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τη φορά του ανέμου να είχαμε σοβαρό πρόβλημα σε ολόκληρη τη συνοικία των Αγίων Θεοδώρων, κρούει το κώδωνα του κινδύνου για όλες τις πόλεις, προχτές αντίστοιχο κίνδυνο διέτρεξε και η Θήβα.

Η μόνιμη σύσταση με το 112 για εκκένωση περιοχών δεν προκαλεί μόνο σύγχυση αλλά και εκνευρισμό στους κατοίκους, ενώ είναι η μόνη όπως φαίνεται «ασπίδα» της κυβερνητικής πολιτικής αφού τα άκρως απαραίτητα μέτρα πρόληψης αντιπυρικής προστασίας είναι ανύπαρκτα.

Καλούμε κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή άμεσα να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και των υπόλοιπων περιαστικών δασών της Λαμίας αλλά και άλλων πόλεων της Στερεάς για να μην βρεθούμε μπροστά στον κίνδυνο να έχουμε σοβαρές καταστροφές όπως αυτές που ζήσαμε από την πυρκαγιά της Λαμίας

Η δήλωση του κ. Αδάμ:

«Υπάρχει ετοιμότητα και “ετοιμότητα”. Σήμερα διαπιστώσαμε απο πρώτο χέρι την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί με σοβαρότητα, κρίσεις όπως η σημερινή πυρκαγιά και μάλιστα σε αστική-περιαστική ζώνη. Είναι η δεύτερη πυρκαγιά που αντιμετωπίζει η πόλη σε περιαστικό άλσος μέσα σε λίγες μέρες και  γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα των ημερών με το κάυσωνα που διανύουμε, ερχόμαστε τελευταία στιγμή “να πάμε και όπου βγεί”.

Χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, με ανύπαρκτους πυροσβεστικούς κρουνούς, με αδυναμία παροχής νερού προς κατάσβεση (δρούσαν υδροφόρες μέσα σε στενά δρομάκια) , χωρίς καμία μέριμνα για αντιπυρικές ζώνες και με ακαθάριστους τεράστιούς χώρους μέσα στα περιαστικά άλση, αντιμετωπίζουμε τη γυμνή αλήθεια ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα πρόληψης και αντιμετώπισης 2 ή 3 πυρκαγιών στο Νομό, ποσώ μάλλον μέσα και γύρω απο την πόλη.

Ως Λαϊκή Συσπέιρωση απο την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στον τόπο της πυρκαγιάς ως ωφείλαμε ,συνδράμαμε τις αρχές ,προσπαθήσμε να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους τους δημότες που αντιμετώπιζαν την μανία της φωτιάς πάνω απο τα σπίτια τους ,γνωρίζοντας στην τελική ότι με τις παρούσες πολιτικές που βίωσαν απο πρώτο χέρι μόνο ο Λαός θα σώσει τον Λαό

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση