Περιπέτεια για τουρίστες με ταχύπλοα ανοιχτά της Αλοννήσου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 17:09 Περιπέτεια για τουρίστες με ταχύπλοα ανοιχτά της Αλοννήσου

Επιχείρηση του Λιμενικού για την ασφαλή μεταφορά εννέα συνολικά ατόμων…

Περιστατικό ακυβερνησίας δύο (2) ταχύπλοων σκαφών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των ακτών της Αλοννήσου, με εννέα (9) μάλιστα συνολικά επιβαίνοντες, κινητοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8) τις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, υπό το Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Στο σημείο έσπευσε το ταχύπλοο «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ», με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου, όπου εντόπισαν το ένα εκ των δύο σκαφών, με τους τέσσερεις (4) επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσαν προς τον κοντινό όρμο «Γέρακα» Αλοννήσου, για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών στο αλιευτικό καταφύγιο.

Στη συνέχεια, το «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» εντόπισε και το δεύτερο Τ/Χ, με τους πέντε (5) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, το οποίο παρουσίαζε μηχανική βλάβη και ελεγχομένη εισροή υδάτων. Το σκάφος, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το σκάφος «EMANUEL BRONNER» στο Α/Κ καταφύγιο «Γέρακα» Αλοννήσου, έχοντας παραλάβει δύο εκ των επιβαινόντων, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε καταφθάσει στο σημείο για παροχή συνδρομής, στον λιμένα Πατητηρίου ν. Αλοννήσου.

Προανάκριση διενεργείται, από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ενώ από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση