Λαμία: Προσοχή απατεώνες έβαλαν στο μάτι τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 09:44 Λαμία: Προσοχή απατεώνες έβαλαν στο μάτι τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας

Το σενάριο με το market pass…

Πριν καλά καλά ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του νέου market pass, οι γνωστοί - άγνωστοι απατεώνες ξεκίνησαν τις προσπάθειες για να μας κλέψουν χρήματα από τους λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο σενάριο.

Συγκεκριμένα, σε αναγνώστες του LamiaReport, τηλεφώνησε άγνωστος προσποιούμενος το λογιστή τους ζητώντας να κάνουν την υποτιθέμενη αίτηση.

Στη μία περίπτωση το «υποψήφιο θύμα» γνώριζε ότι οι αιτήσεις γίνονται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και σε αυτήν την περίπτωση ο απατεώνας υποστήριξε ότι έχει αλλάξει αυτό στο νέο market pass και θα πρέπει να γίνει από το λογιστή.

Μάλιστα ο απατεώνας έδωσε κι επιλογή σε ποια τράπεζα θέλουν να κατατεθούν τα χρήματα, καθώς δεν θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους ξένους λογαριασμούς μέσω της άυλης κάρτας.

Οι «πελάτες» ωστόσο φάνηκαν πιο έξυπνοι και σε ανύποπτο χρόνο αιφνιδίασαν τον απατεώνα με ερωτήσεις στις οποίες απάντησε προσχηματικά, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι προσπαθούσε να τους ξεγελάσει.

Ανεξάρτητα αν σε αυτές τις προσπάθειες ο απατεώνας απέτυχε καθώς έπεσε σε ενημερωμένους πολίτες, φαίνεται όμως ότι ο κωδικός «22310»  μπήκε στην ατζέντα των απατεώνων και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ξαναπροσπαθήσουν.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορα θέματα της επικαιρότητας που θέλουν τραπεζική - ηλεκτρονική συναλλαγή και ποντάρουν στον εντοπισμό κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Για αυτό δε δίνουμε σε κανέναν από τηλεφώνου κωδικούς e-banikng (username και password) και επ ουδενί τους μοναδικούς αριθμούς ή κωδικούς που μας έρχονται στο κινητό μετά από κάποια συναλλαγή. Αυτός ο κωδικός είναι η τελευταία δικλείδα ασφαλείας από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές για να μην βγουν χρήματα από το λογαριασμό μας.

Δείτε ΕΔΩ χρήσιμες συμβουλές από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για διάφορα σενάρια που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να βάλουν στο χέρι τους λογαριασμούς μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση