2η μέρα Πανελληνίου Συνεδρίου Νεότητος στο Καινούργιο Λοκρίδος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 22:53 2η μέρα Πανελληνίου Συνεδρίου Νεότητος στο Καινούργιο Λοκρίδος

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης ημέρας του Ζ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Υπευθύνων Ιερέων και Στελεχών Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο διεξάγεται από την Συνοδική Επιτροπή Νεότητος και Χριστιανικής Αγωγής της Εκκλησίας της Ελλάδος και φιλοξενείται στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος με γενικό θέμα: «Η βία ως ανθρωπολογικό πρόβλημα. Η ορθόδοξη θεώρηση».. 

          Το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, εντός του Κατασκηνωτικού Κέντρου τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρο και ακολούθως η Θεία Λειτουργία, και ακολούθως ο αγιασμός υπό του Αγίου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου επί τη 1ητου νέου Εκκλησιαστικού Έτους. 

          Ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα  Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.. παρουσίασε την εισηγήση με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην γένεση τού προβλήματος της βίας και στην πρόληψή του». Ακολούθησε ευρύς διάλογος επί της εισηγήσεως.

          Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαλεκτική συζήτηση  στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Η διαφυλική  αγωγή στην ορθόδοξη κατήχηση», στην οποία συμμετείχαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα  Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., ο κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, ψυχολόγος, καθώς και  ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

          Αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, 3ηημέρα του Συνεδρίου μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, οι σύνεδροι θα δημιουργήσουν 3 ομάδες εργασίας, στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η εισήγηση επί σχετικών θεμάτων και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με 

στόχευση την δημιουργία κατηχητικής πρότασης και σχεδιάσματος επί των θεμάτων.

• Ομάδα εργασίας με θέμα: «Μιλώντας στα παιδιά για την αξία του ανθρωπίνου προσώπου (κατηχητική πρόταση)»

Υπεύθυνη: κ. Ιωάννα Βγόντζα, Εκπαιδευτικός.

• Ομάδα εργασίας με θέμα: «Μιλώντας σε εφήβους για την αξία του ανθρωπίνου προσώπου (κατηχητική πρόταση)».

Υπεύθυνοι: κ. Σωτήριος Κόλλιας Δρ. Θεολογίας και κ. Δέσποινα 

Ζαμάνη Φιλόλογος – Θεολόγος.

• Ομάδα εργασίας με θέμα: «Ποιμαντική διακονία του γάμου».

Υπεύθυνη: κ. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος.

Το απόγευμα οι σύνεδροι και όλοι οι συμμετέχοντες θα μεταβούν προσκυνηματικώς στην  Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, όπου θα προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του  Αγαθωνίτου και στην συνεχεία θα συμμετάσχουν στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος θα τελεσθεί στο Καθολικό της Μονής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

Δείτε φωτορεπορτάζ με φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου στο παρακάτω άλμπουμ, πατώντας κάθε φορά το βελάκι στη δεξιά πλευρά της εικόνας:

2η μέρα Πανελληνίου Συνεδρίου Νεότητος στο Καινούργιο Λοκρίδος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση