ΠΟΠΥΣΥΠ: Κανένας Εποχικός συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 00:04 ΠΟΠΥΣΥΠ: Κανένας Εποχικός συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του

Να κρίνονται από την προϋπηρεσία - εμπειρία και όχι από το Δείκτη Μάζας Σώματος…

Με επιστολή στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, ζητεί να ληφθεί υπόψη ως κύριο κριτήριο για τους συναδέλφους τους η προϋπηρεσία - εμπειρία και όχι ο Δείκτης Μάζας Σώματος, όως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν διαπιστώνουν μετά λύπης για τους συναδέλφους τους περνούν από έντεκα (11) γιατρούς οι άνδρες και δώδεκα (12) γιατρούς οι γυναίκες, ότι κόβονται για το Δείκτη  Μάζας Σώματός τους (Δ.Μ.Σ.), και απολύονται για 1 – 2 – 3 κιλά παραπάνω από το  φυσιολογικό.

«Κύριε Υπουργέ σύμφωνα με τα λεγόμενα σας ‘’Θα έχουμε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο’’.  Επομένως, ΔΕΝ πρέπει ΚΑΝΕΝΑΣ Συνάδελφος να χάσει το «ψωμί» του για 1 – 2 – 3 κιλά  επιπλέον, όταν μάλιστα η βαθμολογία του από τον εκάστοτε Διοικητή του είναι καλή! Αυτή η  πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα τέσσερα (4) – πέντε (5) χρόνια προϋπηρεσίας ή και για  κάποιους στα τριάντα (30) χρόνια προϋπηρεσίας, χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά και  πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο σε αυτή τη δύσκολη ώρα!  Αν η οπτική οξύτητα ενός Συναδέλφου είναι (9/10) αντί για (10/10), τότε κόβεται. Αλήθεια, έπρεπε  να κόβεται; Κάποιοι που έχουν στραβισμό και βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις, γιατί δεν  κόβονται

Και η ΠΟΠΥΣΥΠ συνεχίζει:

«Στους Πυρονόμους, που με το Ν.4662/2020 έγιναν Αξιωματικοί, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή  τους, μπήκαν αυτά τα κριτήρια, όπως ο Δ.Μ.Σ., που βάζετε στους Εποχικούς Συναδέλφους των  750 €; Γιατί δεν έγινε;

Ζητάμε λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ Εποχικός Συνάδελφος ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ και να  ληφθεί υπόψιν η αξιολόγηση του Διοικητή τους, μία αξιολόγηση που δυστυχώς την  αγνοείτε και μας δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό!  ΓΙΑΤΙ ;».

Να σημειώσουμε τέλος ότι η επιστολή κοινοποιείται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στους Βουλευτές και τη Γ.Σ.Ε.Ε..

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση