Με ένταση τα φαινόμενα στη δυτική Φθιώτιδα - Γεμίζει ο Σπερχειός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 08:26 Με ένταση τα φαινόμενα στη δυτική Φθιώτιδα - Γεμίζει ο Σπερχειός

Κατέβηκε όλο το βουνό στη Σπερχειάδα…

Δύσκολη νύχτα στο Δήμο Μακρακώμης, που μετρά πλημμυρισμένα ρέματα που με τη σειρά τους πλημμυρίζουν δρόμους, καλλιέργειες αλλά και κατοικημένες περιοχές.

Επιχείρηση στο δρόμο προς Σπερχειάδα πλημμύρισε, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης, έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και δρόμους.

Τα μηχανήματα  Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στους δρόμους, σε μια νύχτα που θυμίζει τον εφιάλτη του Ιανού. Δεκάδες είναι οι κατολισθήσεις όχι πλέον μόνο στον κεντρικό δρόμο, κάτω από τα καμένα της Μακρακώμης και της Βίτωλης αλλά και στη Σπερχειάδα, που όλο το βουνό κατέβηκε στο δρόμο!

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες ακόμη και τη στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν ύφεση… ο Σπερχειός.

Ήδη οι παραπόταμοι έχουν γεμίσει από χειμάρρους και ρέματα και πλέον η κοίτη του γεμίζει φτάνοντας τα όρια του σε κάποια σημεία. Η ανησυχία επικεντρώνεται από το Καστρί και κάτω και φυσικά στην κοιλάδα του ποταμού στο Δήμο Λαμιέων.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας εστάλη μήνυμα στις 8:00’ το βράδυ για προληπτική εκκένωση της Κοινότητας Κόμματος.

Η νύχτα προβλέπεται για μία ακόμη φορά μεγάλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση