Έκαναν τσακωτό μαθητή Λυκείου στη Λάρισα που αγόρασε ναρκωτικά με bitcoins

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 11:35 Έκαναν τσακωτό μαθητή Λυκείου στη Λάρισα που αγόρασε ναρκωτικά με bitcoins

Στη σύλληψη ενός μαθητή που αγόραζε ναρκωτικά από το διαδίκτυο προχώρησε η αστυνομία της Λάρισας.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 18χρονος μαθητής στη Λάρισα που αγόραζε ναρκωτικά από διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα για τις πληρωμές.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, έχοντας παραγγείλει από το Ηνωμένο Βασίλειο μικροποσότητες γνωστών παραισθησιογόνων όπως η MDMA και το LSD συνελήφθη την Παρασκευή (13/10) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 18χρονος.

 

 

Ο μαθητής Λυκείου αποτελεί τον πρώτο συλληφθέντα στη Λάρισα ο οποίος χρησιμοποίησε το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να παραγγείλει ναρκωτικά από το εξωτερικό τα οποία πλήρωσε με κρυπτονόμισμα (bitcoin) αξίας 150 δολαρίων ΗΠΑ που είχε μετατρέψει σε ΑΤΜ ψηφιακού νομίσματος στη Λάρισα.

Το δέμα από το Ηνωμένο Βασίλειο ανιχνεύθηκε από εκπαιδευμένο σκύλο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και έτσι ταυτοποιήθηκε ο παραλήπτης του, ο 18χρονος.

 

Το δέμα περιείχε ζαχαρωτά (ζελεδάκια) διαφόρων χρωμάτων, 14,6 γραμμάρια MDMA. Επίσης, περιείχε 5 τεμάχια του παραισθησιογόνου ναρκωτικού LSD αλλά και 10 χάπια ηρεμιστικού (αγχολυτικού) φαρμάκου.

Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του 18χρονου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 γραμμάρια χασίς, μία λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, όπως και το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ.

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών (εισαγωγή ναρκωτικών από το εξωτερικό και κατοχή) και οδηγούμενος χθες στον Ανακριτή έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί και παραμένει κρατούμενος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση