Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένταση στον Άρειο Πάγο για το ελαφρυντικό του Επαμεινώνδα Κορκονέα – Αναβλήθηκε η συζήτηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 14:40 Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένταση στον Άρειο Πάγο για το ελαφρυντικό του Επαμεινώνδα Κορκονέα – Αναβλήθηκε η συζήτηση

Σε κλίμα έντασης αναβλήθηκε τελικά για τον Ιανουάριο του 2024 η συζήτηση στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης αναγνώρισης ελαφρυντικού στον ειδικό φρουρό και καταδικασμένο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα ανάμεσα στους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την πρόεδρο του δικαστηρίου με αποτέλεσμα στο τέλος η δικαστική λειτουργός να προχωρήσει σε δήλωση αποχής για λόγους ευπρέπειας, εξαιτίας των όσων ακούστηκαν σε βάρος της, ενώ ο εισαγγελέας εισηγήθηκε «υποχρεωτικά την αναβολή της συζήτησης» για το ελαφρυντικό του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, υποστήριξε ότι πρόκειται για «μεθόδευση έκβασης της δίκης προς όφελος του κατηγορούμενου. Άλλοι 2 μήνες χωρίς φυλακή για το καταδικασμένο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο», καταλήγοντας πως είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.

Νωρίτερα, η διαδικασία ενώπιον του Αρείου Πάγου σημαδεύτηκε με συνεχείς διακοπές, με αφορμή το αίτημα των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου για παράσταση στη συζήτηση.

Την ενόχληση της πλευράς της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προκάλεσε αφενός το γεγονός ότι η πρόεδρος δεν περίμενε τη μητέρα του και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την έναρξη της συζήτησης αφετέρου οι συνεχείς παρεμβάσεις της όταν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας ανέπτυσαν τις θέσεις τους.

«Αυτό που είναι ευκρινές είναι ότι η δικαιοσύνη έχει παίξει με την οικογένεια», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας: «Η συμπεριφορά σας είναι ακραία μεροληπτική και παίζετε με το γεγονός ότι η οικογένεια θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτή η μάνα που κάθε φορά μαζεύει τις δυνάμεις της για να εμφανιστεί μπροστά στους εκπροσώπους της δικαιοσύνης, περιμένει την αμετάκλητη απόφαση».

Από την πλευρά του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επισήμανε πως «ο νηφάλιος και αμερόληπτος δικαστής ακούει, δε διακόπτει».

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία και στη συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Παπαδάς, προχώρησε στην εισήγηση του και αναφέρθηκε στο αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας, προτείνοντας την απόρριψή του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγείλει «δικονομική λαθροχειρία» και «μεθοδεύσεις απόπειρας φίμωσης».

Τελικά, η συζήτησης της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση