Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λοκρών: Ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στην εκπαίδευση για τους Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 18:50 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λοκρών: Ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στην εκπαίδευση για τους Ρομά

25 παιδιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης…

Διαβάστε το ενημερωτικό από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λοκρών σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στελέχη του με τη διευθύντρια στου 2ου Δημοτικού Σχολείου για την ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Την Δευτέρα 13/11/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λοκρών στο 2° Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης με την διευθύντρια κ. Παπαστεφάνου Αργυρώ.

'Εγινε ενημέρωση για τα 25 παιδιά Ρομά που φοιτούν φέτος στο Δημοτικό σχολείο και αναμένεται να λειτουργήσει τμήμα Υποδοχής (ζώνη ΖΕΠ).

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λοκρών Θα συνεχίσει την προσπάθεια ένταξης των παιδιών Ρομά στην σχολική κοινότητα με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ενθάρρυνσης και εξάλειψης κάθε μορφής διαχωρισμού έτσι ώστε η εκπαίδευση τους να προχωρήσει σε όλες της βαθμίδες και σε υψηλό ποσοστό.

Η κοινότητα Ρομά δικαιούται ίσων ευκαιριών συμμετοχής στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και αυτό άλλωστε αποτελεί το εργαλείο που μπορεί να συμβάλλει στην μείωση κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και στην μελλοντική επαγγελματική και κοινωνική ένταξη. «Κλειδί» όλων των παραπάνω ο Αμοιβαίος Σεβασμός».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση