«Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της αποϊδρυματοποίησης»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 14:27 «Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της αποϊδρυματοποίησης»

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας:

«Τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν και πρέπει να διαβιούν στη κοινότητα. Η δεκαετία που διανύουμε για το Αναπηρικό Κίνημα είναι η δεκαετία της Αποϊδρυματοποίησης-Αποσυλοποίησης. Η Πολιτεία το επιχείρησε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος που ξεπερνάει τα 10 χρόνια.

Αντίθετα το Αναπηρικό Κίνημα και οι φορείς του το διάστημα αυτό έδρασαν με αποτέλεσμα σε όλη την Ελλάδα να λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που αποτελούν δομές που συμβάλλουν στο εγχείρημα.

Ο Σύλλογός μας λειτουργεί ήδη 4 ΣΥΔ, όπου διαβιούν 14 Α. με Α. σε συνθήκες που προσιδιάζουν σε αυτές μιας «τυπικής» οικογένειας με σεβασμό στα «θέλω» κάθε κατοίκου, εξατομίκευση των αναγκών του και υποστήριξή τους, ώστε καθένας να συμμετέχει σε δραστηριότητες που ο ίδιος επιλέγει και τον ικανοποιούν.

Ήδη στις «Στέγες» μας κατοικούν 2 Α. με Α. που μεγάλωσαν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Στερεάς Ελλάδας και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για άλλους 2 από το Παράρτημα Α. με Α. Αυλίδας, του Κ.Κ.Π. Στερεάς.

Όλοι οι κάτοικο των ΣΥΔ συμμετέχουν και στα προγράμματα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπου τους παρέχονται και οι αναγκαίες θεραπευτικές υπηρεσίες.

Στα προγράμματα του ΚΔΗΦ, δρομολογείται κατ’ αρχήν η συμμετοχή 3 Α. με Α. που διαβιούν στο Παράρτημα Α. με Α. Δομοκού, του Κ.Κ.Π. Στερεάς.

Μπορούμε λοιπόν να το κερδίσουμε το στοίχημα. Πέρυσι πριν τα Χριστούγεννα εγκαινιάσαμε τις 2 ΣΥΔ δυναμικότητας 8  Α. με Α. στα Γαλανέικα. Σήμερα με την εισαγωγή των 2 νέων Α. με Α. καλύφθηκαν όλες οι διαθέσιμες θέσεις.»

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Λεωνίδας Μίχος                                                          

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Χρυσούλα Κρέτση

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση