Λαμία: Από τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία θα πέσει στο μηδέν!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 08:24 Λαμία: Από τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία θα πέσει στο μηδέν!

Που αναμένονται χιόνια το Σαββατοκύριακο…

Έντονες αλλαγές θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα, αλλά και ειδικότερα στην περιοχή της Φθιώτιδας και της Λαμίας τα επόμενα 24ωρα.

 Όπως σας είχαμε ενημερώσει από το περασμένο Σάββατο (9/12), ο καιρός μετά το «παγωμένο» Σαββατοκύριακο (2,7ο η ελάχιστη στη Λαμία) και τις βροχές, παρουσιάζει βελτίωση, με τη θερμοκρασία μάλιστα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου να ανεβαίνει το μεσημέρι στους 20 βαθμούς.

Αυτό όμως δεν κρατά πολύ, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) οι βοριάδες επιστρέφουν στην Κεντρική Ελλάδα με χιόνια στα ορεινά κι αργότερα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ βροχές θα πέσουν στα πεδινά ηπειρωτικά.

Δείτε στο μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts) πως από τους 20 βαθμούς στη Λαμία θα πέσουμε από το βράδυ της Κυριακής 17, ως τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στους μηδέν βαθμούς!

Παράλληλα σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη Στερεά Ελλάδα, θα θυμηθούμε ότι είναι Δεκέμβρης, καθώς το χιόνι θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του από τις κορυφές του Βελουχίου φτάνοντας μέχρι τον Παρνασσό αλλά και την οροσειρά της Όθρυς, επηρεάζοντας και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Το κύριο σκηνικό του καιρού όμως θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες καθώς φαινόμενα δεν παρατηρούνται από το απόγευμα της Κυριακής και ως τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Δείτε και τις προβλέψεις χιονόστρωσης για την περιοχή μας από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα της Κυριακής:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση