Στα Δικαστήρια σήμερα οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 09:54 Στα Δικαστήρια σήμερα οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος

Καταθέτουν όλα τα στοιχεία που αιτιολογούν την αγωγή του περασμένου Ιούνη. Συμπαραστέκονται και στον αγώνα των κατοίκων της Παύλιανης…

Στα Δικαστήρια Λαμίας, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, θα βρεθούν σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 12:00’ το μεσημέρι, οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας, προκειμένου να καταθέσουν το φάκελο με τα δικαιολογητικά, με τα οποία στηρίζουν την αγωγή που κατατέθηκε στις 2 του περασμένου Ιούνη.

Όπως ενημερώνουν: «Η αγωγή αυτή είναι νέα τακτική διαδικασία ενώπιων της δικαιοσύνης και αποτελεί συνέχεια του δικαστικού αγώνα για την εξασφάλιση της περιοχής από τις πλημμύρες. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας που εκδόθηκε στις 7 Απριλίου 2023, όπου έγιναν δεκτά όλα τα επιχειρήματα των πλημμυροπαθών για την υπαιτιότητα του Αυτοκινητόδρομου Ε65 στην πρόκληση της πλημμύρας στις 12 Δεκέμβρη 2021, διατάχθηκαν οι κατασκευαστές και το Ελληνικό δημόσιο να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην ξανακινδυνεύσει η περιοχή. Οκτώ μήνες μετά το μόνο που έγινε είναι η διάνοιξη τριών τρυπών που μόνο σαν στάχτη στα μάτια μοιάζει και σαν προσπάθεια εξαπάτησης της αγωνίας των πληγέντων και αποπροσανατολισμού τους».

Με βάση τα παραπάνω οι πλημμυροπαθείς φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους «μέσα και έξω από τα δικαστήρια έως ότου γίνει ξανά ασφαλής η περιοχή που ζουν και εργάζονται». Μάλιστα υπενθυμίζουν τα όσα βίωσαν στις πρόσφατες κακοκαιρίες Daniel & Elias όπου η αγωνία χτύπησε κόκκινο και μόνο την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

«Αυτή δεν είναι ζωή που αξίζει να βιώνει κανείς άνθρωπος και μάλιστα άνθρωποι που σε τίποτα δεν έφταιξαν παρά μόνο είχαν την ατυχία να περάσει ξυστά από τον τόπο τους αυτός ο μεγάλος δρόμος και να τους ρημάξει τις ζωές με τις λανθασμένες επιλογές στην κατασκευή του. Θα μπορούσε δυο χρόνια τώρα μετά την καταστροφή να έχει δοθεί λύση και να μην περιμένουμε να γίνει η κοιλάδα του Σπερχειού σαν τον Θεσσαλικό κάμπο τον Σεπτέμβρη του 2023. Χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση, η οποία προς το παρόν δεν διαφαίνεται, από την στιγμή που τα υπεύθυνα υπουργεία απαξιούν ακόμα και να απαντήσουν στις επανειλημμένες αιτήσεις και εκκλήσεις μας», προσθέτουν και προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε ενυπόγραφη (με δεκάδες υπογραφές ) καταγγελία στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα με σκοπό να αποτρέψουν την παράδοση του «καταστροφικού ανισόπεδου κόμβου Λαμίας» στην κυκλοφορία, ζητώντας να κατασκευαστεί σωστά πάνω σε γέφυρα που να μην εμποδίζει τα νερά να φτάνουν στην θάλασσα.

«Καλούμε τον λαό της Λαμίας να συμπαρασταθεί για μια ακόμη φορά στους αγώνες μας», καταλήγουν, δηλώνοντας και την αμέριστη συμπαράστασή τους «στον αγώνα των κατοίκων της Παύλιανης που αγωνίζονται και αυτοί για να μην ρημάξει ο τόπος τους  στο όνομα της ανάπτυξης!».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση